Φαρμακοποιοί: Δεχόμαστε συνεχείς επιθέσεις και ληστείες στα φαρμακεία μας!

  • Iatropedia
Συνεχή είναι τα περιστατικά επίθεσης σε φαρμακεία με σκοπό τη ληστεία. Πολλοί φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση καθώς τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικά.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τελευταίο περιστατικό που προκάλεσε και πάλι έντονη ανησυχία στον κλάδο, αφορά δράστη ο οποίος δε δίστασε να εισβάλει σε τρία φαρμακεία στην Αθήνα. Οι φαρμακοποιοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν την περιουσία τους ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότεροι ειδικά τις βραδινές ώρες δεν ανοίγουν τις πόρτες αλλά εξυπηρετούν τους πελάτες τους μέσα από καγκελόπορτες και ρολά.

Άλλωστε μόλις πριν από έναν χρόνο φαρμακοποιός είχε δολοφονηθεί μέσα στη μέση του δρόμου στην περιοχή του Πειραιά κατά τη διάρκεια επίθεσης ληστών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι : «Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δολοφονία φαρμακοποιού στον Πειραιά με κίνητρο τη ληστεία, έρχεται το χθεσινό περιστατικό στο Βύρωνα και το Παγκράτι, όπου από πραγματική τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν πάντα να ασκούν το λειτούργημα τους, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν, με γνώμονα την προσφορά και τη βοήθεια στους χιλιάδες ασφαλισμένους συμπολίτες μας».