Φαρμακοποιοί: «Δε φταίμε εμείς για τα φάρμακα των καρκινοπαθών! Πληρώστε μας»

  • Iatropedia
Ξεκαθαρίζουν οι φαρμακοποιοί διά του Πανελλήνιου φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ότι δε φταίνε εκείνοι για τις ελλείψεις των φαρμάκων των καρκινοπαθών και ζητούν να αποπληρωθούν άμεσα ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «τα φάρμακα των καρκινοπαθών διακινούνται αποκλειστικά μέσω των νοσοκομείων».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται: «Οι φαρμακοποιοί έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων που καθημερινά έρχονται στα φαρμακεία μας.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που κατ΄ εξακολούθηση εκδίδονταν εδώ και δυόμιση χρόνια από το Υπουργείο Υγείας , έχουν δημιουργήσει χάος με τραγικά αποτελέσματα».

Ωστόσο οι φαρμακοποιοί επιμένουν για άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων γεγονός που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Οι φαρμακοποιοί μπροστά στην πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους ζητούν να αποπληρωθούν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να αγοράσουμε πάλι φάρμακα , να επιβιώσουμε και να δώσουμε ανάσα ζωής στο σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης» υπογραμμίζουν και συμπληρώνουν: «Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται όσοι υποφέρουν και οι έλληνες πολίτες να είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι».