Φαρμάκι τα φάρμακα! Τέλος στα δωρεάν φάρμακα για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Χωρίς δωρεάν φάρμακα από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε Κρήτη, Μαγνησία και Κορινθία καθώς οι τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι αποφάσισαν να διακόψουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ εξαιτίας των υπέρογκων οφειλών. Τι ακολουθεί;

Το κλίμα διαφαινόταν τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι φαρμακοποιοί θα έπαυαν να κάνουν υπομονή έως ότου ο ΕΟΠΥΥ αποφασίσει να τους αποπληρώσει τα χρέη των τελευταίων μηνών. Άλλωστε ήδη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Φλώρινα και την Εύβοια πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους από τις 10 Αυγούστου, καθώς οι σύλλογοι εκεί έχουν διακόψει από τότε τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι φαρμακευτικοί Σύλλογοι προστίθενται σε όσους διακόπτουν την πίστωση στο φορέα και οι ασφαλισμένοι πρέπει να αγοράζουν τα φάρμακα με χρήματα από την τσέπη τους.

Και τα δύσκολα ακολουθούν καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει δώσει ραντεβού για τις 25 Αυγούστου οπότε και θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, με πρόταση να αρχίσουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στον κλάδο 117 εκατ. ευρώ για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τον Ιούνιο.