Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Συνεχίζονται οι ελλείψεις στα φάρμακα

  • Ρούλα Τσουλέα
ΦΣΑ
Πρόβλημα υπάρχει και με την αποκομιδή των ληγμένων φαρμάκων από τους ειδικούς κάδους του ΙΦΕΤ.

Οι ελλείψεις στα φάρμακα συνεχίζονται και εξακολουθούν να ταλαιπωρούν φαρμακοποιούς και πολίτες, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι φάρμακα πρώτη γραμμής εξακολουθούν να απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων. Το επακόλουθο είναι να αναγκάζονται οι πολίτες να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα φαρμακεία, αναζητώντας τα φάρμακα που χρειάζονται.

Ο ΦΣΑ καταγγέλλει επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα με την αποκομιδή των ληγμένων φαρμάκων από τους ειδικούς κάδους του ΙΦΕΤ. Οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στα φαρμακεία, αλλά η αποκομιδή του περιεχομένου τους έχει σταματήσει.

Το επακόλουθο είναι να έχουν υπερχειλίσει οι κάδοι και να μην μπορούν να δεχθούν πλέον φάρμακα. Στους κάδους αυτούς απορρίπτονται τα φάρμακα που προορίζονται για ανακύκλωση ή για καταστροφή.

Ο ΦΣΑ επισημαίνει ότι τόσο οι ελλείψεις, όσο και η μη-αποκομιδή των ληγμένων φαρμάκων συνιστούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Και καλεί τους αρμοδίους και το Υπουργείο Υγείας να παρέμβουν άμεσα για να επιλυθούν τα προβλήματα.