Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς: Ο χώρος θα αλωθεί από αλυσίδες

  • Iatropedia
"Είναι προφανές ότι μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι προσπαθούν να αλώσουν τον χώρο του φαρμακείου δημιουργώντας καρτέλ σε όλη την αλυσίδα των φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων". Αυτό ανακοίνωσαν οι φαρμακοποιοί του Κιλκίς συνεχίζοντας την αντιπαράθεση του κλάδου με το υπουργείου Υγείας. Εκφράζουν μάλιστα την άποψη ότι ο χώρος του φαρμακείου θα αλωθεί από αλυσίδες και κερδοσκόπους...

Ανακοίνωση φαρμακοποιών του Κιλκίς:

Ο Φ.Σ Κιλκίς, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 01-11-15 και μετά την δημοσίευση της ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό των Φαρμακείων, δηλώνει την αντίθεσή του τόσο όσον αφορά την ουσία αλλά και την φιλοσοφία μιας τέτοιας υπουργικής απόφασης. Οι πολλαπλές ασάφειες, οι αντιφάσεις των διατάξεων, η καταστρατήγηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας και δεοντολογίας, οι παραλήψεις βασικών κανόνων λειτουργίας των φαρμακείων, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της ΚΥΑ, η οποία είναι προφανές ότι συντάχθηκε υπό καθεστώς βεβιασμένων απαιτήσεων.

Επί πλέον η αποδοχή, από την πλευρά της Κυβέρνησης, της αδειοδότησης λειτουργίας φαρμακείων από ιδιώτες μη φαρμακοποιούς, θα έχει σαν αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, την παράδοση του Ελληνικού Φαρμακείου στα χέρια εργολάβων της υγείας με μοναδικό στόχο το κέρδος, σε βάρος της υγείας του λαού και την επιπλέον οικονομική του επιβάρυνση.

Είναι προφανές ότι μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι προσπαθούν να αλώσουν τον χώρο του φαρμακείου δημιουργώντας καρτέλ σε όλη την αλυσίδα των φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η χωρίς τελειωμό συνεχιζόμενη, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στοχοποίηση και οικονομική αφαίμαξη των Ελληνικών Φαρμακείων, έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση πολλά από αυτά και ουσιαστικά έχει σκοπό να στρώσει το χαλί προς όφελος των κερδοσκόπων που προαναφέραμε , καθιστώντας τα εύκολη λεία.

Δεν δικαιούται μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε με το σύνθημα “ οι άνθρωποι πάνω από τις αγορές” να υποκύψει σε τέτοιου είδους εκβιασμούς που ξεκινούν από το ΔΝΤ και μέσω της ΕΕ, καθιστούν την Ελλάδα “πειραματόζωο” για μεταρρυθμίσεις που προορίζουν για όλη την Ευρώπη.

Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φαρμακοποιών και οι αντιδράσεις του κλάδου. Όπως επίσης επιβάλλεται να γίνουν προσφυγές προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι σχεδιαζόμενες απορυθμίσεις στο χώρο του φαρμάκου.

Καλούμε όλους του συναδέλφους να αντισταθούν με κάθε τρόπο σε επιλογές που υποβαθμίζουν το επάγγελμά μας και καταρρακώνουν την επιστημονική μας αξιοπρέπεια.

Επίσης καλούμε τον κάθε Έλληνα ή μη πολίτη αυτής της χώρας να κατανοήσει τι διακυβεύεται πίσω από τις πλάτες του και να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα μας, ο οποίος είναι και δικός του αγώνας για βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας και αξιόπιστο ποιοτικό φάρμακο.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν