Φάρμακα για όλους και δωρεάν !

  • Iatropedia
Με πίστωση θα μπορούν να παίρνουν από σήμερα τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων, καθώς οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά και της Αχαΐας, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Φαρμακοποιοί που εδώ και μέρες δεν έδιναν με πίστωση φάρμακα σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο, ικανοποιήθηκαν από την προώθηση νομοσχεδίου, από το Υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο ρυθμίζονται τα χρέη προς τον κλάδο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ταυτόχρονα με την ίδια νομοθετική ρύθμιση, η κυβέρνηση τους επιλύει το πρόβλημα της έγκαιρης αποπληρωμής των οφειλών στο μέλλον, καθώς για όποια συνταγή εκτελούν δια του ΕΟΠΥΥ, θα αποπληρώνεται το αργότερο έως τις 14 του μήνα.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε στους φαρμακοποιούς εκπτώσεις στα φαρμακευτικά σκευάσματα που θα πωλούν έως και 5% μέσω των φαρμακαποθηκών.

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ότι για τις συγκεκριμένες κυβερνητικές ρυθμίσεις, ενημέρωσε τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου της Αττικής, ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Χαρακτηριστικό δείγμα, της αγωνίας της κυβέρνησης, να κλείσει άμεσα το μέτωπο με τους φαρμακοποιούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

και με ιδιώτες γιατρούς το Δημόσιο ΕΣΥ

γιατροί ούτε για δείγμα στον ΕΟΠΥΥ

βαρύ μαχαίρι στον προυπολογισμό του 2012 για την Υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ