Εξώδικο των κλινικαρχών για τις βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Εξώδικο απέστειλαν οι κλινικάρχες για το θέμα των βεβαιώσεων παρακράτησης φόρου στους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί εδώ κι ένα μήνα με τις εκκαθαρίσεις φόρου από τον ΕΟΠΥΥ καθώς μετά τους γιατρούς του ΙΣΑ, τώρα και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για αυτό που θεωρύν λανθασμένη εκκαθάριση.

Μάλιστα στο εξώδικο προς τη διοίκηση του Οργανισμού αναφέρουν ότι «εμφανίζετε στις βεβαιώσεις αυτές, τη συνολική οφειλή σας (προ clawback και rebate) ως πληρωμένη (!!!) και χορηγείτε στις κλινικές – μέλη μας βεβαίωση με τον παρακρατούμενο επί των ποσών αυτών φόρο (8%) και τις κρατήσεις υπέρ ΜΤΠΥ (3,072 % περίπου). Ως γνωστόν οι κρατήσεις γίνονται μόνο όταν καταβάλλονται τα σχετικά ποσά (και μόνο). Προβαίνετε, κατόπιν, σε συμψηφισμό του ποσού που προκύπτει μετά τις κρατήσεις (φόρου και ΜΤΠΥ), με τα ποσά που έχετε υπολογίσει ως clawback και rebate έτσι ώστε να εμφανίζετε (ψευδώς) μηδενική οφειλή!».

Τα μέλη της ΠΕΙΚ ως εκ τούτου, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον ΕΟΠΥΥ προειδοποιώντας ότι αν δεν διορθώσει την διαδικασία σε 3 εργάσιμες ημέρες, θα προσφύγει στον αρμόδιο Εισαγγελέα ζητώντας την ποινική δίωξη κάθε εμπλεκομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο με μετρητά οι νοσηλείες και εξετάσεις στις μικρές κλινικές! Ξεκινά επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ