Έξυπνα τρικ για να προστατέψετε τη μνήμη σας!

  • Iatropedia
Κάθε μέρα κάνετε το το σπίτι ή το γραφείο σας άνω κάτω για να βρείτε που παρατήσατε τα κλειδιά σας ή το κινητό σας. Το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται καθημερινά και σε τακτά χρονικά διαστήματα. Και αυτό γιατί αδυνατείτε να θυμηθείτε τι κάνετε για τελευταία φορά. Μάθετε πως να μπορείτε να προστατέψετε τη μνήμη σας

Φάτε υδατάνθρακες

Μελέτη του Πανεπιστημίου Ταφτς, έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν υδατάνθρακες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν μυαλό ξυράφι. Και αυτό γιατί τα εγκεφαλικά κύτταρα λειτουργούν καλύτερα με τους υδατάνθρακες.

Μη διστάσετε να βάλτε στη διατροφή σας προϊόντα ολικής άλεσης τα οποία θα σας τροφοδοτήσουν με γλυκόζη.

Ασκηθείτε

Η γυμναστική έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και έτσι να μην εμποδίζετε η καλή εγκεφαλική λειτουργία. Προτιμήστε να κάνετε όποια άσκηση σας ευχαριστεί αρκεί να γυμάζεστε.

Παίξτε με τη γραμματοσειρά

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal Cognition έδειξε ότι αν επιλέξετε να βάλετε μια πιο δύσκολη γραμματοσειρά στον υπολογιστή σας θα βελτιώσετε την μνήμη σας.

Μπείτε στο διαδίκτυο

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας απέδειξε ότι όταν σερφάρουμε στο διαδίκτυο βελτιώνουμε σημαντικά την μνήμη μας.

Δώστε προσοχή

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να θυμάστε διάφορα πράγματα της καθημερινότητας σας είναι δίνετε σημασία σε όσα κάνετε. Είναι σημαντικό όταν αφήνετε τα κλειδιά ή το κινητό κάπου να εστιάζετε σε αυτό ώστε να το θυμάστε καλύτερα στη συνέχεια.

πηγηhttp://www.memoryprotectiondevices.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως χάνω τη μνήμη μου; Τι φταίει