Έξι tips για καλή ψυχική υγεία!

  • Iatropedia
Είθισται τη νέα χρονιά να βάζουμε στόχους για να αλλάξουμε ότι μας ενοχλεί ή για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.Δείτε πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η ψυχική μας υγεία και ευεξία για το 2015!

Η ευτυχία περνά από το στομάχι

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν ότι μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι ευεργετική για την σωματική υγεία. Μπορεί να βοηθήσει με τη διατήρηση του βάρους και την προστασία έναντι μιας σειράς ασθενειών,συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων , του διαβήτη και του καρκίνου .

Μακρυά και αγαπημένοι

«Τα τρόφιμα και τα ποτά που τις περισσότερες φορές προκαλούν προβλήματα είναι εκείνα που περιέχουν ζάχαρη, τεχνητά πρόσθετα (αριθμοί Ε) και καφεΐνη, και μπορεί να είναι επιζήμια για την ψυχική υγεία μας,» επισημαίνει ο Σαμ Challis, διευθυντής ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γυμναστείτε

Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για όλες τις πτυχές της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής ευημερίας. Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συστήνει όλοι οι ενήλικες να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια άσκηση κάθε εβδομάδα ή 75 λεπτά έντονης έντασης αερόβια άσκηση.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Είναι κοινό μυστικό ότι η έλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ψυχική μας ευεξία. Μελέτη του Ινστιτούτου για την παγκόσμια υγεία στην Αυστραλία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών νοσημάτων.

Διαχειριστείτε το άγχος

Όλοι μας βιώνουν άγχος σε κάποιο σημείο. Ωστόσο το άγχος και το στρες είναι ευρέως αποδεκτό ότι το στρες προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη διατήρηση της ψυχικής υγείας.

Θέστε τους στόχους σας πριν από την Πρωτοχρονιά

Μιλήστε με τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους τους σχετικά με τις αποφάσεις σας και πείτε τους πως μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να επιμείνετε σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως να ''χτυπήσετε'' την κατάθλιψη!

15 μύθοι και αλήθειες, γύρω από τις ψυχικές διαταραχές