Έξι ανορθόδοξοι τρόποι για να τα εκατοστήσετε!

  • Iatropedia
Η ευχή που ακούτε κάθε φορά στα γενέθλια σας '' να τα εκατοστήσετε'' μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν αλλάξετε κάποιες καθημερινές συνήθειες που σας κόβουν χρόνια. Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Κοιμηθείτε

Ο επαρκής ύπνος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και να προκαλέσει διαταραχές της διάθεσης. Έρευνα έδειξε ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Μάθετε να συγχωρείτε

Αν αφήσετε στην άκρη τις κακίες σας θα έχετε μόνο οφέλη στην υγεία σας. Ο χρόνιος θυμός συνδέεται με μειωμένη λειτουργία των πνευμόνων, της καρδιάς αλλά και για την εμφάνιση και άλλων ασθενειών. Μάθετε να δέχεστε τη συγχώρεση αφού έτσι θα μειώσετε το άγχος,την αρτηριακή πίεση ενώ θα αναπνέετε πιο εύκολα.

Έχουν πίστη

Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν πίστη τείνουν να ζουν περισσότερο από τους ανθρώπους που δεν έχουν. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το ισχυρό κοινωνικό δίκτυο που αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται όλοι μαζί σε ναούς έχουν καλύτερη υγεία.

Ποτό με μέτρο

Οι καρδιακές παθήσεις είναι λιγότερο συχνές στους ανθρώπους που δεν πίνουν καθόλου.

Η American Heart Association συνιστά:

ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

Ασκηθείτε

Σύμφωνα με δεκάδες μελετών, η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη, ορισμένες μορφές καρκίνου, και κατάθλιψης. Η άσκηση μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να μείνετε διανοητικά απότομη και σε μεγάλη ηλικία.

Χάστε βάρος

Αν είστε υπέρβαροι, χάστε βάρος αφού έτσι θα προστατευθείτε από τον διαβήτη, καρδιακές παθήσεις. Μη ξεχνάτε ότι το λίπος στην κοιλία φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής.

πηγή:http://www.webmd.com