Εξαγγελίες Κουρουμπλή για την δημιουργία συστήματος Taxis από το Νοσοκομείο Χανίων

  • Iatropedia
Η επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην Κρήτη (ειδικά στο Ηράκλειο) την Μεγάλη Πέμπτη για συνάντηση με φορείς της Υγείας αλλά χωρίς να επισκεφτούν νοσοκομεία στο νομό, είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια... Χθες όμως οι κ.κ. Κουρουμπλής και Ξανθός μετέβησαν στο Νοσοκομείο Χανίων από όπου ο υπουργός Υγείας είπε πολλά και ενδιαφέροντα: «Το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας πρέπει να ανατραπεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας στη συνέχεια ότι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη φορέων της Υγείας όπου ο υπουργός εξήγγειλε και σύστημα Taxis στην Υγεία εντός του 2015.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Είμαστε εδώ και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα επιλογής και αποφασιστικότητας αυτής της κυβέρνησης, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας», εισήμανε ο κ. Κουρουμπλής προσθέτοντας ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό.

Έκανε γνωστό εξάλλου ότι ολοκληρώνεται σύντομα πληροφορικό σύστημα που θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγω για ένα «σύστημα Taxis» στο χώρο της Yγείας που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών.

Ο υπουργός Υγείας τέλος ανέφερε ότι εντός του Μαΐου θα έχουν κατανεμηθεί οι νέες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες ανά περιοχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός από την πλευρά του, δήλωσε ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστούμε ένα σύστημα Υγείας που βρίσκεται υπό κατάρρευση, με στόχο την ανακούφιση του πολίτη και την επιβίωση του συστήματος υγείας».