Ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ελλάδα για Aids και λοιμώξεις! Ανησυχία για αύξηση του AIDS

  • Iatropedia
Η συνεχώς αυξανόμενη τάση που παρουσιάζει το Aids στη χώρα μας αλλά και η ανθεκτικότητα των μικροβίων έναντι των αντιβιοτικών φαίνεται ότι προκαλούν Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, για αυτό και στη χώρα μας βρίσκεται ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), με ειδικό κλιμάκιο προκειμένου να συμβάλουν στην στρατηγική καταπολέμησης των νόσων.

Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού θα έχουν στενή συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ώστε να χαραχθούν οι νέες στρατηγικές για την καταπολέμηση των ασθενειών.

Άλλωστε ο Ευρωπαϊκός φορέας έχει κάνει ειδική έκθεση για την αύξηση του AIDS στη χώρα μας ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Το ECDC ολοκλήρωσε πρόσφατα την εκπόνηση έκθεσης εκτίμησης κινδύνου για την HIV λοίμωξη μετά από αντίστοιχο αίτημα της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας

Από την άλλη η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυξανόμενο πρόβλημα όσον αφορά στην αντοχή των μικροοργανισμών στα αντιβιοτικά, γεγονός που σχετίζεται με αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας των λοιμώξεων.