Ευρωπαϊκή βοήθεια για να χτυπηθεί το Aids!

  • Iatropedia
Ανησυχία ακόμη και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση του ιού του Aids τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας που εκτιμάται ότι άγγιξε το 1500% κυρίως στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Ήδη τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα έχουν ενημερωθεί εκτενώς για την εξάπλωση της νόσου που απεδείχθη άλλωστε και με τα δεκάδες κρούσματα σε εκδιδόμενες γυναίκες.

Για το λόγο αυτό έρχονται στην Αθήνα για να συνομιλήσουν κυρίως με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τους Έλληνες επιστήμονες ευρωπαίοι ειδικοί από οργανισμούς που σχετίζονται με την καταπολέμηση του Aids.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι αποδίδουν ευθύνες στη χώρα μας για τη διάδοση της νόσου ενώ θεωρείται ότι δεν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Γι αυτό και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) αντιλαμβανόμενο τη σοβαρότητα του προβλήματος αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας 28-29 Μαΐου για επιτόπια αξιολόγηση του κινδύνου (risk assessment), εν όψει της συνάντησης υψηλού επιπέδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου στην Αθήνα και στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι διεθνών φορέων.

Βέβαια εξαιτίας της ρευστής πολιτικής κατάστασης δεν αποκλείεται η συνάντηση να αναβληθεί αν και οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ διαβεβαιώνουν ότι οι έλεγχοι για το Aids δεν έχουν σταματήσει παρά τις εκλογές.