«Έβρεξε» χάπια για την άμβλωση από… drones στην Πολωνία! (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Την τεχνολογία σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ομάδα γυναικών και έστειλε με drones χάπια για άμβλωση στην Πολωνία όπου από το 1993 η διακοπή της κύησης έχει απαγορευθεί.

Ακτιβίστριες από την Δανία που ανήκουν στην οργάνωση Women on Waves η οποία μάχεται υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης, θέλησαν να βοηθήσουν Πολωνέζες που ήταν αποφασισμένες να διακόψουν την κύηση στο πρώτο της στάδιο. Πήγαν λοιπόν στην Γερμανία, στον ποταμό Όντερ που αποτελεί το φυσικό σύνορο Γερμανίας-Πολωνίας και από εκεί έστειλαν με drones χάπια για την διακοπή της κύησης στις Πολωνέζες που τα περίμεναν στην άλλη όχθη του ποταμού. Ήδη δύο Πολωνέζες με τα χάπια αυτά προέβησαν στην διακοπή της κύησή τους.

Η «επιχείρηση» αυτή ήταν η πρώτη του «είδους». Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία έχει ωθήσει πολλές γυναικείες οργανώσεις να βρίσκουν απίθανους τρόπου να βοηθούν τις γυναίκες εκεί που θέλουν να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους όμως ο τρόπος αυτός ήταν –κυριολεκτικά– ασύλληπτος.

Η… πανταχού παρούσα γερμανική Αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει τις Δανέζες να στείλουν τα φορτωμένα με τα χάπια drones από την Γερμανία στην Πολωνία, αλλά δεν τις πρόλαβε. Τα χάπια «προσγειώθηκαν» με επιτυχία ακριβώς στο σημείο που ήθελαν. Η Αστυνομία τις συνέλαβε αμέσως μετά, ωστόσο δεν υπάρχει νόμος με τον οποίο μπορούν να τιμωρηθούν επειδή τόσο η Γερμανία όσο και η Πολωνία ανήκουν στην Ζώνη Σένγκεν και η σχετική συνθήκη επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων μεταξύ των χωρών-μελών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν