Ευαγγελισμός ώρα «μηδέν»: Τα ράντζα συνεχίζουν να πνίγουν το νοσοκομείο! (Φωτο-ντοκουμέντο)

  • Iatropedia
Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό. Τα ράντζα πνίγουν τους διαδρόμους αλλά και τους ασθενείς στην προσπάθεια τους να βρουν γιατρειά. Το ντοκουμέντο που παρουσιάζει το iatropedia.gr και είναι μόνο ένα στιγμιότυπο από το βράδυ της Κυριακής (3.11.2013), δείχνει ξεκάθαρα τις συνθήκες που επικρατούν.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Παρά τις απόψεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι γιατροί και εργαζόμενοι επιχειρούν να συκοφαντήσουν το νοσοκομείο, η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας παραμένει τριτοκοσμική.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στην ψυχιατρική κλινική. Το βράδυ της Κυριακής (3.11.2013) που η κλινική εφημέρευε, τα ράντζα …περίσσευαν. Και οι δύο πλευρές του διαδρόμου πνίγηκαν από τα πτυσσόμενα κρεβάτια κάνοντας ακόμη και τους επισκέπτες σχεδόν να μην μπορούν διανύσουν λίγα μέτρα.

Η κατάσταση έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια, παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να μην τη βλέπει.

Κυριακή 3.11.2013 ώρα 22:31. Ψυχιατρική κλινική Ευαγγελισμού

Άλλωστε η κλινική είναι δυναμικότητας 20 κλινών αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων συνήθως είναι από 35 μέχρι 50 άτομα. Και είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς τι επικρατεί αν υπολογίσει ότι στη ψυχιατρική κλινική νοσηλεύονταιασθενείς που παρουσιάζουν διαταραχές συμπεριφοράς, διαταραχές αντίληψης, έχουν διαταραγμένη πρόσληψη πραγματικότητας.

Μέσα σε αυτήν την άκρως συμφορημένη κατάσταση γιατροί και εργαζόμενοι προσπαθούν να αποθεραπεύσουν ανθρώπινες ψυχές που στοιβάζονται στους διαδρόμους.

Κι όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά τις επίμονες προσκλήσεις ειδικά των ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου, επιμένει πως πρόκειται απλά για συκοφαντίες.

Ενδεικτική η απάντηση που έδωσε μέσω του κοινωνικού δικτύου twitter στο σύλλογο των ειδικευομένων γιατρών: «Μια χαρά είναι ο Ευαγγελισμός. Παρά τις συκοφαντίες που δέχεται από σας» απεφάνθη ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν τα μέλη του συλλόγου του ζήτησαν να κάνει έλεγχο του χρόνου αναμονής στον Ευαγγελισμό.

Η απάντηση Άδωνι στους ειδικευόμενους του Ευαγγελισμού μέσω twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το μεγάλο ψαλίδι στους φαρμακοποιούς! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

Σε επισχέσεις και απεργίες προχωρούν οι γιατροί για την κατάρρευση του ΕΣΥ! Πότε απεργούν

ΕΟΠΥΥ: Μπλόκο στα Διαγνωστικά στις 7 Νοεμβρίου! Δωρεάν και πάλι οι νοσηλείες

Άδωνις για τις δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο: «έχουμε συγκλονιστεί όλοι»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν