«Ευαγγελισμός»: Για τέταρτη φορά σε δύο χρόνια χαλασμένο το μηχάνημα του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
νοσοκομεία
Χαλασμένο παραμένει από την Τρίτη το μηχάνημα του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Πρόκειται για το μηχάνημα που βοηθά στη διενέργεια αγγειοπλαστικών (μπαλονάκι) και των στεφανογραφιών. Όπως μαθαίνουμε, είναι η πολλοστή φορά που βγαίνει εκτός λειτουργίας και ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αυριανή γενική εφημερία του τμήματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες για το θέμα, αναφέρουν ότι ήδη αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η έγκριση δαπάνης για το ανταλλακτικό, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε αυτό θα φτάσει στην Ελλάδα, καθώς -δεδομένης της παλαιότητας του μηχανήματος, δεν υπάρχουν πολλά ανταλλακτικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η λειτουργία του αντίστοιχου ολοκαίνουργιου μηχανήματος που αποτελεί δωρεά της Εθνικής Τράπεζας και είναι ήδη εγκατεστημένο! Η λειτουργία του νέου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου καθυστερεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου που αρχικά είχαν πει ότι θα ήταν εντελώς έτοιμο, λόγω μικρών, περιφερικών εργασιών που πρέπει να γίνουν. Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό αλλά σημειώνονται καθυστερήσεις…

Οι ευθύνες

Και αυτό, παρότι διοίκηση και γιατροί γνωρίζουν καλά ότι το υπάρχον μηχάνημα έχει ουσιαστικά… τελειώσει και στο εξής θα βγάζει μόνο βλάβες οι οποίες -σημειωτέον- κοστίζουν ακριβά!

Με αυτά και τα … άλλα, η αυριανή εφημερία στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας δεν θα γίνει και τα περιστατικά θα κατευθυνθούν προς άλλα νοσοκομεία!

Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» διενεργούνται ετησίως παραπάνω 200 πρωτογενείς αγγειοπλαστικές, περί τις 700 αγγειοπλαστικές με τοποθέτηση στεντ και 1500 στεφανιογραφίες. Όμως, το μηχάνημα είναι προς… απόσυρση με τις βλάβες συνεχείς και την ταλαιπωρία των ασθενών και των γιατρών μεγάλη.