Ευαγγελισμός: Αργοπεθαίνει και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας!

  • Iatropedia
Αν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά, αργοσβήνει λόγω περιορισμένης χρηματοδότησης, τι θα κάνουν άραγε τα μικρότερα; Το νοσοκομείο είναι με ...δανεικά υλικά, με λιγοστό προσωπικό αλλά και με περιορισμένης ποιότητας υπηρεσίες προς τους ασθενείς, αφού οικονομία γίνεται πλέον ακόμη και στο φαγητό. Διαβάστε πως λειτουργεί σήμερα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Ότι ο Ευαγγελισμός παρουσιάζει σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού είναι γνωστό. Άλλωστε οι συνδικαλιστές συχνά πυκνά τονίζουν ότι τα βράδια υπάρχουν τμήματα με 30-40 άτομα που εξυπηρετούνται με την εξής…μία νοσηλεύτρια. Και σαν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και η διοίκηση να ζουν σε άλλο κόσμο, επιχειρούν να μειώσουν περαιτέρω τις οργανικές θέσεις με νέα οργανογράμματα.

Τι να πράξει άραγε το ήδη εξαντλημένο πια υγειονομικό προσωπικό; Πλέον έχει να παλέψει και με τις απλήρωτες ώρες εργασίας, τις μειώσεις μισθών αλλά και τις επαπειλούμενες απολύσεις και εφεδρείες.

Κατά τους εργαζόμενους οι πληρωμές είναι μειωμένες (όσες έχουν δοθεί βέβαια) ακόμη και κατά 20%, ενώ υπολείπονται αρκετοί μήνες ακόμη για να εξοφληθούν.

Και οι υπόλοιπες πληρωμές αναμένεται φυσικά να καθυστερήσουν καθώς προστέθηκε με εντολή Ανδρέα Λυκουρέντζου νέα γραφειοκρατική διαδικασία.

Εξάλλου ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου έχει ψαλιδιστεί κατά τουλάχιστον 110 εκατ. ευρώ.

Και τα υλικά του νοσοκομείου όμως, όπως άλλωστε και στο υπόλοιπο ΕΣΥ, είναι πια είδος προς εξαφάνιση. Αγοράζονται μετρημένα είδη έστω κι αν δεν καλύπτονται οι ανάγκες όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Είναι ενδεικτικό όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ότι καθημερινά φθίνει όλο και περισσότερο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά ακόμη και η ποιότητα του φαγητού που δίνεται στους ασθενείς.

Γι αυτό και το Σωματείο των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού θα προχωρήσει στις 12 Σεπτεμβρίου σε Γενική Συνέλευση προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του που θα περιλαμβάνει δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δήμητρα Ευθυμιάδου