Έτοιμες οι λίστες των απομακρύνσεων στην Υγεία

  • Iatropedia
Με επιχείρημα τις συνεχείς πιέσεις της τρόικας και την αγωνία για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου, το υπουργείο Υγείας κατέγραψε ήδη το προσωπικό που θα δει την πόρτα εξόδου αλλά και τις νέες περικοπές σε δομές και δαπάνες.

Ημέρες αγωνίας περνούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας καθώς γνωρίζουν πως τις επόμενες ημέρες πολλοί είναι αυτοί που θα απομακρυνθούν από την εργασία τους για να μπουν σε εφεδρεία. Παρότι αρχικά το ποσοστό που είχε ανακοινωθεί ήταν μόλις 10% και θα αφορούσε κυρίως υπαλλήλους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη αλλά και όσους δεν έχουν τις απαιτούμενες γραμματειακές γνώσεις, τώρα τα πράγματα επισπεύδονται προς άλλη κατεύθυνση. Το ποσοστό των απομακρύνσεων αυξάνεται και φθάνει ακόμη και στο 30% σε πολλές περιπτώσεις, ενώ και νέες δομές έχουν πέσει στο τραπέζι για να βάλουν λουκέτο.

Η περιστολή των δαπανών στο υπουργείο Υγείας είναι το βασικό θέμα πολλών συσκέψεων που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας ενώ το φαινόμενο των …πελατειακών πιέσεων καλά κρατεί. Είναι ενδεικτικό –σύμφωνα με πληροφορίες- ότι δεκάδες τηλεφωνήματα που χτυπούν στα γραφεία του υπουργείου, αφορούν υψηλόβαθμα στελέχη που πιέζουν για να «κρατηθούν» στα πόστα τους οι δικοί τους άνθρωποι και να μην μπουν σε εφεδρεία.