Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: «Πληρωμένη» απάντηση στην Χ.Α. για την αιμοδοσία “μόνο για Έλληνες”

  • Iatropedia
“Ο ισχυρισμός για διοργάνωση 'αιμοδοσίας μόνο για Έλληνες' από το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι ψευδής και αποτελεί παραπλάνηση της κοινής γνώμης, συμβάλλει δε στην ανάπτυξη ρατσιστικών αντιλήψεων στον ευαίσθητο χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας και ευρύτερα της Υγείας”. Τάδε έφη σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας!

Η διοίκηση του ΕΚΑ βάζει τέλος στην σιωπή για το θέμα με αφορμή την δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Σάμου του τέως προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου και του τέως προέδρου του Συλλόγου Ειδικευομένων Γιατρών Γ.Ν. Σάμου, με την κατηγορία της “παρεμπόδισης εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου της Χρυσής Αυγής”. Η δίωξη έγινε μετά την αναφορά της τέως διοικήτριας του εν λόγω νοσοκομείου.

Το ΕΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους, υπενθυμίζοντας τις αρχές πάνω πάνω στις οποίες γίνεται κάθε δράση αιμοδοσίας στην Ελλάδα. Αναφέρει μάλιστα ότι κάθε αιμοδοσία γίνεται “σύμφωνα με τις ανάγκες για μετάγγιση των ασθενών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση σχετικά με το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία και την εθνική προέλευση”.

Αναφέρει επίσης ότι “το αίμα που θα δώσει (σ.σ. ο κάθε αιμοδότης) θα διατεθεί με αμιγώς ιατρικά κριτήρια σε όποιον ασθενή το έχει ανάγκη” και πως η διαχείριση του αίματος “γίνεται με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση αυτών που πραγματικά έχουν άμεση ανάγκη”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με ένα κλικ ΕΔΩ