Ερρίκος Ντυνάν: Νέα πιστοποίηση ως Κέντρο Αναφοράς για την αποκατάσταση κήλης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ως Διεθνές Κέντρο Αναφοράς για τη χειρουργική αποκατάσταση της κήλης, επαναπιστοποιήθηκε το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center πιστοποιήθηκε από τον πλέον έγκυρο διεθνή οργανισμό Surgical Review Corporation (SRC). Πρόκειται για διεθνή πιστοποίηση που επικυρώνει την εξέχουσα θέση του νοσηλευτικού κέντρου -το οποίο εξακολουθεί να είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με αντίστοιχη πιστοποίηση- καθώς και το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών του, πρωτίστως στον χειρουργικό τομέα.

Οι πιστοποιήσεις από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SRC, ο οποίος εδρεύει στις Η.Π.Α., ακολουθούν ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια ως προς τη λειτουργία των νοσηλευτικών κέντρων και έχουν ως γνώμονα και τις εξελιγμένες μεθόδους που εφαρμόζουν για την χειρουργική αποκατάσταση της κήλης (Hernia), όπως και τη χρήση των πλέον σύγχρονων υλικών.

H επαναπιστοποίηση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ως Center of Excellence in Hernia Operation για τη προσεχή τριετία 2018-2021, ολοκληρώθηκε έπειτα από πολύμηνη καταγραφή και ενδελεχή παρακολούθηση, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε:

-Την αξιολόγηση της Ιατρικής Ομάδας που πραγματοποιεί τις επεμβάσεις κήλης, στο υψηλότερο πλέον επίπεδο στο οποίο την είχε κατατάξει η αρχική αξιολόγηση και διεθνής πιστοποίηση.
-Την τήρηση αυστηρών διαδικασιών προεγχειρητικού και μετεγχειρητικού ελέγχου.
-Την αξιολόγηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του Αναισθησιολογικού Τομέα και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
-Την ορθή τήρηση των ιατρικών φακέλων.
-Την παρακολούθηση των δεικτών επανεισαγωγής ασθενών και επιπλοκών επεμβάσεων.
-Τη διαρκή εκπαίδευση του Νοσηλευτικού προσωπικού.
-Την αξιολόγηση των περιστατικών κήλης που διαχειρίστηκε το νοσηλευτικό κέντρο.

Παράλληλα, με όχημα τη διεθνή πιστοποίηση από τον Surgical Review Corporation, αναδεικνύεται εκ νέου η ιατρική ομάδα υπό τον διευθυντή του Α’ Χειρουργικού τμήματος κ. Μάριο Παπούδο, ως εγκεκριμένη ομάδα για την εκπαίδευση γενικών χειρουργών από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την χειρουργική αποκατάσταση κήλης. Σημειώνεται ότι μέσω SRC, η χειρουργική ομάδα του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αποκτά άμεση διασύνδεση με κορυφαία χειρουργικά κέντρα του εξωτερικού, ανταλλάσσοντας εμπειρία στη βάση συγκεκριμένων περιστατικών και εξασφαλίζοντας πλήρη ενημέρωση για κάθε καινοτομία που καταγράφεται γύρω από την χειρουργική αποκατάσταση της κήλης.

«Η επαναπιστοποίηση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ως Center of Excellence in Hernia Operation το διατηρεί σε μια ξεχωριστή λίστα σε παγκόσμιο επίπεδο, προσδίδοντας κύρος και επιστημονική αξία στο έργο του και επικυρώνοντας το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών του», επισημαίνει ο συντονιστής των διεθνών εκπαιδευτικών σεμιναρίων κ. Μάριος Παπούδος και προσθέτει: «Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αποτελεί το μοναδικό πιστοποιημένο νοσηλευτικό κέντρο στη χώρα μας για περιστατικά κήλης από τον Surgical Review Corporation, αλλά αυτή η έμπρακτη αναγνώριση του έργου του ενισχύει και την εμπιστοσύνη στην ελληνική ιατρική κοινότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν