Ερώτηση στη Βουλή από Νέα Δημοκρατία για 11χρονη που διέκοψε τις θεραπείες της για οικονομικούς λόγους

  • Γιάννα Σουλάκη
Ερώτηση
Στον χρονικό περιορισμό παροχής του κόστους νοσηλείας από τον ΕΟΠΥΥ σε ασθενείς που χρήζουν μακροχρόνιο πρόγραμμα αποκατάστασης, αναφέρονται με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, Βασίλης Οικονόμου, Άδωνις Γεωργιάδης και Νικήτας Κακλαμάνης.

Οι βουλευτές στην ερώτηση τους αναφέρονται σε πρόσφατο περιστατικό, που αφορά εντεκάχρονο κοριτσάκι, το οποίο θα αναγκαστεί, όπως λένε, να σταματήσει τη νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης, εάν οι γονείς της δε διαθέσουν από την τσέπη τους το ποσό των 6.500 ευρώ το μήνα. Με κίνδυνο, όπως λένε οι βουλευτές, να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, τη στιγμή που υπάρχει αισιοδοξία για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ενώ από το 2017 το 11χρονο σήμερα κορίτσι, νοσηλευόταν σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης λόγω σοβαρού ατυχήματος, ενημερώθηκε ότι πρέπει να σταματήσει τη θεραπεία της ή να πληρώνουν 6.500 ευρώ το μήνα οι γονείς της. Και η διακοπή αυτή ζητήθηκε τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του παιδιού παρουσιάζει θεαματική βελτίωση και υπάρχει αισιοδοξία ακόμα και για πλήρη αποκατάσταση της υγείας της. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει οδηγήσει την οικογένεια του κοριτσιού σε απόγνωση, αφού αδυνατεί να καλύψει το κόστος νοσηλείας του. Και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αφού οι γονείς της δεν έχουν να πληρώσουν και το κράτος αρνείται να τους καλύψει το απαραίτητο επιπλέον διάστημα».

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει για ασθενή που χρήζει πρόγραμμα αποκατάστασης το κόστος νοσηλείας του σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης μόνο για ένα χρόνο.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υπογράφουν την ερώτηση, ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, εάν είναι σε γνώση του το συγκεκριμένο περιστατικό και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να μη διακοπεί η θεραπεία του κοριτσιού. Επίσης, εάν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά και με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ώστε να μην εμφανιστούν και άλλα τέτοιου είδους προβλήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν