Ερώτηση ΝΔ: Σημαντικές ελλείψεις σε φυσικοθεραπευτές στα νοσοκομεία της Αττικής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν στην Ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή από τον τομέα υγείας της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στο ΕΣΥ. Στα έγγραφα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με ΑΠ 43/2019 και 409/21.9.2018 περιγράφονται αναλυτικά αυτές οι ελλείψεις, ειδικά για το μοναδικό Δημόσιο Ειδικό Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης αλλά και για αλλά νοσοκομεία όπως είναι το ΚΑΤ, η Σωτηρία, το Κοργιαλένειο - Μπενάκειο και ο Άγιος Σάββας.

Αναφέρουν από τη ΝΔ:

Επιγραμματικά σας αναφέρουν «πως στο Νοσοκομείο Σωτηρία που ο ρόλος της Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας είναι αδιαμφισβήτητος έχουν αντί για 25 μόνο 9 φυσικοθεραπευτές.

Επίσης στο ΚΑΤ, το νοσοκομείο που διαθέτει εργαστήριο για εξωτερικούς ασθενείς και που δέχεται τα περισσότερα ορθοπεδικά και νευροχειρουργικά περιστατικά, έχουν 18 κενές οργανικές θέσεις , που αντιστοιχεί σε ποσοστό 40%.

Τέλος στο μοναδικό Δημόσιο Ειδικό Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης υπάρχουν 13 κενές θέσεις Φυσικοθεραπευτών ποσοστό που αντιστοιχεί στο 50% των οργανικών θέσεων.»

Αυτές τις ελλείψεις τις έχουμε διαπιστώσει από τις επισκέψεις μας στα εν λόγω Νοσοκομεία, αλλά και σε πλειάδα άλλων Νοσοκομείων της χώρας και επιβεβαιώνουμε τις καταγγελίες.

Ερωτάστε:

Είναι σε γνώση σας το πρόβλημα με τις ελλείψεις Φυσικοθεραπευτών;
Πώς σκέφτεστε να καλύψετε τα κενά στις θέσεις των Φυσικοθεραπευτών και ποιο είναι το σχεδιάγραμμα των σχετικών ενεργειών;
Γιατί είναι τόσες λίγες οι προκηρυσσόμενες  θέσεις Φυσικοθεραπευτών στην προκήρυξη 11 Κ;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ