Ερώτηση ΝΔ για την την κλειστή μονάδα ακτινοθεραπείας στο «Αττικόν»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αττικόν
Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ , Βασίλης Οικονόμου, με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Ιάσονα Φωτήλα, με αφορμή την κλειστή μονάδα ακτινοθεραπείας για τους Καρκινοπαθείς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Πιο συγκεκριμένα, το Αττικό Νοσοκομείο, έχει επί 3 χρόνια κλειστή τη Μονάδα Ακτινοθεραπείας, λόγω μη πληρωμής των δεδουλευμένων αμοιβών των ιατρών των απογευματινών ιατρείων του. Σε ολοήμερη παύση έχουν επίσης προβεί και το Ακτινολογικό Εργαστήριο αλλά και η μονάδα Πυρηνικής Φυσικής του Νοσοκομείου για τον ίδιο λόγο, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι ακτινοθεραπείες για τους Καρκινοπαθείς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η τριετής αδράνεια ντροπής και να προβεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις απαραίτητες ενέργειες προκείμενου να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Τέτοια φαινόμενα είναι άκρως ντροπιαστικά και αποδεικνύουν την αθλιότητα που έχει περιέλθει το σύστημα υγείας της Χώρας μας.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο τη ερώτησης:

«Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Στον αέρα οι ακτινοθεραπείες για τους καρκινοπαθείς και στο Αττικό!

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασης μας ( Ανακοίνωση της ΝΔ 10/7/17 με θέμα: Απαιτούνται άμεσες λύσεις για τα ζητήματα ακτινοθεραπείας), όπου στηλιτεύσαμε και αναδείξαμε τη μεγάλη λίστα αναμονής στην οποία υποβάλλονται οι ασθενείς, προκειμένου να ξεκινήσουν την ακτινοθεραπεία τους στα δημόσια νοσοκομεία, με χρόνο αναμονής έως έξι μήνες, επανερχόμαστε στη Βουλή για την ανενεργή μονάδα Ακτινοθεραπείας, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Είναι απαράδεκτο, η ναυαρχίδα του Ε.Σ.Υ., το Αττικό Νοσοκομείο, να έχει επί 3 χρόνια κλειστή τη Μονάδα Ακτινοθεραπείας, λόγω μη πληρωμής των δεδουλευμένων αμοιβών των ιατρών των απογευματινών ιατρείων του. Μαζί με τη συγκεκριμένη μονάδα, σε ολοήμερη παύση έχουν προβεί και το Ακτινολογικό Εργαστήριο αλλά και η μονάδα Πυρηνικής Φυσικής, για τον ίδιο λόγο.

Θα πρέπει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να σταματήσει την τριετή αποχή ντροπής που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει στη λύση των φλεγόντων καθημερινών προβλημάτων, και να σταθεί δίπλα στην κοινωνικά ευαίσθητη ομάδα των καρκινοπαθών ασθενών, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκαταστήσει τόσο την κανονική λειτουργία των συγκεκριμένων Μονάδων όσο και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αττικόν.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1) Πότε σκοπεύετε να πληρώσετε τα δεδουλευμένα των αμοιβών των ιατρών των απογευματινών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», εφαρμόζοντας το πόρισμα ελέγχου της ΣΕΥΥΠ, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι Μονάδες Ακτινοθεραπείας και Πυρηνικής Φυσικής αλλά και το Ακτινολογικό Εργαστήριο;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν