Ερώτηση ΝΔ για την Οδύσσεια των ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στα νησιά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για την συνταγογράφηση των φαρμάκων τους περνούν οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας οι οποίοι ως γνωστόν αντιμετωπίζουν και προβλήματα κινητικότητας. Ως εκ τούτου, όταν ζουν σε μικρά νησιά, η συνταγογράφηση των φαρμάκων του είναι μια διόλου εύκολη ιστορία... Για το θέμα κατέθεσαν σήμερα Ερώτηση στην Βουλή ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Μεγάλη η ταλαιπωρία για τους ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας στα νησιά του Αιγαίου»

Κύριε Υπουργέ,

Οι ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας στις νησιωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στα μικρά νησιά, αντιμετωπίζουν ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Όπως είναι γνωστό, για την συνταγογράφηση των φαρμάκων υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και η διάθεσή τους γίνεται αποκλειστικά μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς από άλλα μικρότερα νησιά, πρέπει να μεταβαίνουν στη Ρόδο ή στην Κω για να συνταγογραφήσουν και να πάρουν τα φάρμακά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την σωματική και ψυχική τους ταλαιπωρία, αλλά και μια σημαντική, επιπλέον, οικονομική δαπάνη για τις μετακινήσεις τους.

Κάποιοι από τους ασθενείς βρίσκονται σε εμφανή αδυναμία για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης τους και αναγκάζεται να τα καλύψει ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δωδεκανήσου. Πολλές φορές, μάλιστα, πρέπει να διανυκτερεύσουν στη Ρόδο ή στην Κω αφού, είτε υπάρχει απαγορευτικό, είτε δεν υπάρχει δρομολόγιο επιστροφής την ίδια ημέρα.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας στα μικρά νησιά και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να διευκολυνθεί και να ανακουφιστεί αυτή η ομάδα των συνανθρώπων μας.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Κόνσολας Μάνος Βουλευτής Δωδεκανήσου

Οικονόμου Βασίλης Βουλευτής Επικρατείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν