Ερώτηση ΝΔ: Χωρίς νόημα συνεχίζει να στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ΤΟΜΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όπως καταγγέλλουν οι τομεάρχες Υγείας της ΝΔ, Β. Οικονόμου και Ι. Φωτήλας, "την στιγμή που υπάρχουν ήδη μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας σε ελάχιστη απόσταση από τον ενοικιαζόμενο χώρο για την ΤΟΜΥ, αντί να ενισχύσετε το Κέντρο Υγείας η να αξιοποιήσετε τον χώρο του πρώην ΙΚΑ, σπαταλάτε εκ νέου χρήματα για μια «νέα» μονάδα!". Και ελέγχουν τον υπουργό Υγείας με κατάθεση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην αντίθεση μας για την δημιουργία των ΤΟΜΥ ως μια αδιέξοδη κοστοβόρα και εντελώς άχρηστη κρατική δομή επί των ήδη κρατικών δομών των Κέντρων Υγείας και των ΠΕΔΥ που ήδη λειτουργούν. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία στην προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβάθμια υγεία, αυτή τη φορά με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΤΟΜΥ του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού. Στην περιοχή Ηλιούπολης που ανήκει στον Δήμο Ευόσμου Κορδελιού νοικιάστηκε ένας χώρος με μίσθωμα 550 ευρώ μηνιαίως και με ποσό διαγωνισμού για την αναδιαμόρφωσή του 21.080 ευρώ.

Από τις τρεις εταιρίες που κατέθεσαν προσφορές οι δυο όλως τυχαίως είναι και αυτές που όπως πληροφορηθήκαμε έχουν αναλάβει όλα τα έργα των ΤΟΜΥ και εννοείται πως η μία από αυτές κέρδισε και τον διαγωνισμό. Σε απόσταση 500 μέτρα περίπου από την εν λόγω ΤΟΜΥ υπάρχει τριώροφο κτίριο του ΙΚΑ το οποίο και έχει κλείσει, ενώ σε απόσταση 1000 μέτρων είναι και το Κέντρο Υγείας Ευόσμου. Η απορία μας είναι αν υπήρξε δίαυλος επικοινωνίας με τον Δήμο Ευόσμου Κορδελιού προκειμένου να ενημερωθείτε αν υπάρχει χώρος για δωρεάν παραχώρηση και να μην δείξετε για μια ακόμη φορά σημάδια κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

Την στιγμή που υπάρχουν ήδη μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας σε ελάχιστη απόσταση από τον ενοικιαζόμενο χώρο για την ΤΟΜΥ, αντί να ενισχύσετε το Κέντρο Υγείας η να αξιοποιήσετε τον χώρο του πρώην ΙΚΑ, σπαταλάτε εκ νέου χρήματα για μια «νέα» μονάδα!!!

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Για ποιο λόγο προβήκατε σε μίσθωση ακινήτου και δεν εξετάσατε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί δωρεάν χώρος;
2. Η εταιρία που τελικά κέρδισε τον διαγωνισμό αληθεύει ότι έχει πάρει και άλλα έργα των ΤΟΜΥ;
3. Θεωρείτε ότι εγκαταλείποντας το Κ.Υ Ευόσμου στην τύχη του και δημιουργώντας μια νέα μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας δίπλα του, αναβαθμίζετε και στηρίζετε την πρωτοβάθμια υγεία στην Θεσσαλονίκη;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν