Εργαζόμενοι Ντυνάν: Μπλοκάρουν το νοσοκομείο από Δευτέρα! Απλήρωτοι για 10 μήνες

  • Iatropedia
Τις πιο τραγικές οικονομικές στιγμές τους ζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και οι οικογένειές τους που εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες ενώ δεν έχουν εισπράξει ούτε το δώρο του Πάσχα. Παρ αυτά κανείς υπεύθυνος δεν έχει οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του νοσοκομείου. Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πως να ζήσει κανείς άραγε όταν εργάζεται κανονικά για 10 μήνες αλλά δεν έχει δει ούτε ευρώ; Ερώτημα που προφανώς δεν απασχολεί τους υπευθύνους. Οι εργαζόμενοι του Ντυνάν πάντως ετοιμάζουν κινητοποιήσεις από Δευτέρα που θα περιλαμβάνουν από καταλήψεις μέχρι μπλόκο στις διάφορες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Είναι άλλωστε η τελευταία τους κίνηση για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους.

Ζητούν πάντως να διακοπούν οι όποιες διαπραγματεύσεις για την πώληση του νοσοκομείου το οποίο επιδιώκουν να υιοθετηθεί από το ΕΣΥ. Πράγμα βέβαια που δεν αποδέχεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τι θα γίνει τώρα με τους νοσηλευόμενους; Παραμένει μάλλον ένα ερώτημα.

Το Σωματείο των εργαζομένων αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του: «Το ΣΕΝΕΝ απαντάει με μαζικές, οργανωμένες, κινητοποιήσεις με χαρακτήρα επαναστατικό, πανεργατικό, παννοσοκομειακό σε όλα τα τμήματα-κλινικές-μονάδες-εργαστήρια και όλου του προσωπικού του νοσοκομείου».

Μπορεί άραγε να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο χωρίς εργαζόμενους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν