Έρχονται προσλήψεις στην Υγεία! Οι υποσχέσεις Γρηγοράκου και τα αγκάθια

  • Iatropedia
Νέες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Θα διεκδικήσει, χωρίς όμως όπως φαίνεται να μπορεί να τις εξασφαλίσει μετά βεβαιότητας, προσλήψεις γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο κ.Γρηγοράκος που φαίνεται να έχει κερδίσει στη μάχη των αρμοδιοτήτων έχοντας «κατακτήσει» τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, υποσχέθηκε στους γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας νέες προσλήψεις γιατρών.

Θα διεκδικήσουμε – είπε ο κ.Γρηγοράκος- την πρόσληψη 1.500 ιατρών στο Ε.Σ.Υ. το 2015. Βέβαια στη συνέχεια διευκρίνισε: «Θα θέσω το ζήτημα στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη και τον Αναπληρωτή του κ. Χρήστο Σταϊκούρα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους εκπροσώπους του ΙΣΑ, 380 γιατροί θα λάβουν άμεσα θέση καθώς σύντομα βγαίνει σε ΦΕΚ ο διορισμός τους. Ταυτόχρονα 450 γιατροί που περίμεναν να «ανοίξουν» οι κρίσεις που είχαν παγώσει τα τελευταία 3 χρόνια θα άρουν και αυτοί σειρά αλλά μένει άγνωστο πότε θα περάσουν την πύλη του ΕΣΥ.

Κατά τα άλλα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει ότι είναι εκείνος που «κάνει κουμάντο» στα νοσοκομεία, διαβεβαίωσε τον κλάδο ότι σύντομα οι εφημερίες θα αποπληρώνονται εντός δύο μηνών εξαιτίας τροπολογίας που προωθεί στη Βουλή.

Ωστόσο οι περισσότεροι γιατροί αναμένουν ακόμη να δουν το …χρώμα του χρήματος εδώ και μήνες από εφημερίες.

Στο μεταξύ ο Μάκης Βορίδης είχε μιλήσει επίσης πρόσφατα για 2800 προσλήψεις στην Υγεία με ασαφή βέβαια χρονικό ορίζοντα.

Άλλωστε μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μιλά για προσλήψεις, η τρόικα όμως μιλά για απολύσεις. Εξ ου και επιμένει για άμεση αξιολόγηση στα νοσοκομεία, κάτι που τρέμουν φυσικά οι εργαζόμενοι.

Μάλιστα στην πρόσφατη συνάντηση των τροικανών με τον Μάκη Βορίδη διατύπωσαν ξεκάθαρα- όπως λένε οι πληροφορίες- την πρόθεση τους να απομακρυνθεί προσωπικό από τα νοσοκομεία. Ανεξάρτητα αν ο υπουργός Υγείας έκανε τον …αδιάφορο, είναι άγνωστο εάν οι δανειστές μας επιμείνουν για άμεση απομάκρυνση εργαζομένων όπως και σε άλλους τομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα «ραβασάκια» της οργής! Σφαγή στα νοσοκομεία για την αξιολόγηση

Φαρμάκι τα φάρμακα εν μέσω θέρους! Οι ρυθμίσεις που βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Γιατί οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στο ΕΣΥ; Τι έδειξε έρευνα

Μόνο στο iatropedia: Η ταρίφα για ένα χειρουργείο στον Ευαγγελισμό! Ποιους καίει η ατζέντα του γιατρού