Έρχονται νέες μειώσεις στις τιμές φαρμάκων! Πόσο θα κοστίζουν

  • Iatropedia
Σε αλλαγές στις τιμές φαρμάκων θα προχωρήσει και πάλι η ηγεσία του6 υπουργείου Υγείας προκειμένου να πιάσει τους μνημονιακούς στόχους της τρόικας για το 2013. Πόσα θα μειωθούν όσα κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ και πόσο τα φθηνότερα.

Σε νέους μπελάδες φαίνεται ότι θα μπούνε και πάλι οι ασθενείς καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να πιάσει το στόχο της τρόικας για το 2013 και να μην ξεπεράσει η φαρμακευτική δαπάνη τα 2,4 δις ευρώ (2,88 έκλεισε το 2012), ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι θα προσχωρήσει και πάλι σε νέες μειώσεις φαρμάκων. Μειώσεις όμως που αναμένεται να φέρουν και πάλι ελλείψεις φαρμάκων και μάλιστα φθηνών ευρείας χρήσης καθώς οι φαρμακαποθήκες …θα κάνουν πάρτι και πάλι με τις εξαγωγές στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μιλώντας στο contra, το επόμενο διάστημα έρχονται νέες μειώσεις τιμών. Συγκεκριμένα οι μειώσεις θα είναι 10% οριζόντια μείωση για όλα τα φάρμακα που έχουν λιανική τιμή πάνω από 10 ευρώ και για τα φάρμακα που έχουν λιανική τιμή από 5 έως 10 ευρώ θα υπάρξει μία επιπρόσθετη οριζόντια μείωση 5%.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τις νέες μειώσεις τιμών αναμένεται και νέο δελτίο τιμών το οποίο θα περιλαμβάνει και νέα καινοτόμα φάρμακα για τους ασθενείς καθώς εδώ και δύο χρόνια δεν έχει δοθεί τιμή σε καμία νέα πρωτοπόρα θεραπεία με συνέπεια οι Έλληνες ασθενείς να μην έχουν στη διάθεσή τους σκευάσματα που έχουν άλλοι ασφαλισμένοι του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επικίνδυνα Κινέζικα υλικά στα νοσοκομεία! Σπασμένοι καθετήρες και ράμματα που κόβονται

Ραδιενεργό ιώδιο για καρκινοπαθείς ασθενείς στο Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»!

Ποιες εταιρείες κέρδισαν το «όσκαρ» φαρμάκων;

Φαρμακοβιομήχανοι προς Λυκουρέντζο: «Πληρώστε μας άμεσα»!

Τι πρέπει να κάνουμε όταν το παιδί μας, κάνει συνέχεια εμετούς;

Με πόσο πυρετό πρέπει να πάμε το παιδί στον παιδίατρο;