Έρχονται μετρητά από ΕΟΠΥΥ για φαρμακοποιούς! Πότε πληρώνονται

  • Iatropedia
Προς αποπληρωμή φαίνεται πως είναι οι φαρμακοποιοί για το μήνα Μάιο και για όσες συνταγές εκτέλεσαν. Απόφαση του ΕΟΠΥΥ προβλέπει την άμεση εκταμίευση του απαραίτητου ποσού. Τι θα εισπράξουν;

Ζεστό χρήμα αναμένεται να δούνε άμεσα οι φαρμακοποιοί καθώς ο ΕΟΠΥΥ εκταμιεύει 160 εκατ. ευρώ προκειμένου να τους εξοφλήσει για τον μήνα Μάιου.

Πρόκειται ουσιαστικά για ολόκληρο το ποσό που αφορά τις συνταγές του Μαΐου.

Ήδη αναρτήθηκε στη Διαύγεια η σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ βάσει της οποίας δεσμεύτηκε το ποσό των 160 εκατ. ενώ τα χρήματα πρόκειται να καταβληθούν σταδιακά μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου.

Πάντως η ταχύτητα με την οποία αντέδρασε αυτή τη φορά ο ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις οφειλές προ τον κλάδο δεν είναι τυχαία.

Προηγήθηκε μια έμμεση προειδοποίηση των εκπροσώπων των φαρμακοποιών ότι μπορεί να δούμε και πάλι κινητοποιήσεις και μάλιστα εν μέσω θέρους εάν δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα. Ακολούθησαν συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας για να βρεθεί το απαραίτητο ποσό με πιέσεις από διάφορα Ταμεία ώστε να είναι δυνατή η εξόφληση του κλάδου.

Πάντως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σοβαρή καθυστέρηση της καταβολής των χρημάτων από τα Ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του φορέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΙΚΑ που στο παρελθόν ήταν από τους καλοπληρωτές, πλέον καθυστερεί μήνες να καταβάλει τα χρωστούμενα του στον ΕΟΠΥΥ. Καθόλου τυχαίο αφού χρήματα δεν υπάρχουν καλά καλά ούτε για συντάξεις με συνέπεια πολλές φορές να καθυστερούν οι υπόλοιπες ανάγκες του Ιδρύματος.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν