Έρχονται απολύσεις και στην Υγεία δια χειρός κυβέρνησης-τρόικας! Ποιοι κινδυνεύουν

  • Iatropedia
Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι ο τομέας της Υγείας δε θα πειραχθεί, τελικά οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο αυτό τομέα δε θα τη γλιτώσουν. Ποια είναι τα κριτήρια

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στο στόχαστρο της τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία καθώς δε θα τη γλιτώσουν από τις απολύσεις που ετοιμάζονται.

Ήδη στους κόλπους των νοσοκομείων αλλά και πολλών φορέων της υγείας επικρατεί έντονη ανησυχία με πολλούς εργαζόμενους να μην μπορούν πια να εργασθούν εξαιτίας της ανησυχίας για το εργασιακό τους μέλλον.

Η συμφωνία άλλωστε κυβέρνησης και τρόικας είναι ξεκάθαρη: πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από το δημόσιο τομέα χιλιάδες εργαζόμενοι ώστε να καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου.

Οι κυβέρνηση άλλωστε δεσμεύτηκε στην τρόικα ότι έως τα τέλη Μαΐου θα φύγουν 2000 εργαζόμενοι ενώ συνολικά έως το τέλος του 2014 θα έχουν απομακρυνθεί 14.000 εργαζόμενοι.

Αρχικά οι απολύσεις αφορούν σε επίορκους υπαλλήλους των οποίων οι υποθέσεις έχουν προχωρήσει και είτε έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια, είτε έχουν τεθεί σε αργία.

Σημείο που παραμένει αγκάθι στο ΕΣΥ καθώς πολλοί γιατροί και εργαζόμενοι έχουν βρεθεί στα πειθαρχικά αρκετές φορές χωρίς να φταίνε επειδή ακριβώς ο τομέας της υγείας λόγω της φύσης του περιλαμβάνει πολλές καταγγελίες και διαμαρτυρίες.

Αμέσως μετά όμως σειρά θα έχουν όσοι εργάζονται σε φορείς που καταργούνται οι συγχωνεύονται.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα γίνει αξιολόγηση εργαζομένων ώστε να παραμείνουν οι ικανοί που εργάζονται σε φορείς που θα σβήσουν από το χάρτη του δημοσίου αλλά παραμένει άγνωστο πως θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία.

Πολλοί εργαζόμενοι στην Υγεία κάθονται ήδη σε αναμμένα κάρβουνα καθώς υπάρχουν φορείς και μονάδες που είναι υπό κατάργηση.

Μάλιστα πλέον με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην τρόικα, δεν μιλάμε πια για διαθεσιμότητα αλλά για ξεκάθαρες απολύσεις γι αυτό και θα υπάρξουν και οι σχετικές τροποποιήσεις των νόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπλακ άουτ στα Νοσοκομεία την Τετάρτη! Χωρίς γιατρούς και εργαζόμενους

Τι απαιτείται για κάλυψη εξωσωματικής από τον ΕΟΠΥΥ! Πως θα αποζημιωθείτε

Αναστάτωση στα Νοσοκομεία του Πειραιά από απλήρωτες εφημερίες!

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στο iatropedia: «Ο ΕΟΠΥΥ μας οδηγεί στην εξαθλίωση»!

Θύελλα από τα λουκέτα σε νοσοκομεία! Ποια είναι τα επόμενα στη λίστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν