Έρχονται 1100 «ανάσες» για το ΕΣΥ το ΠΕΔΥ και το ΕΚΑΒ

  • Iatropedia
Με τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν και την υποστελέχωση να "χτυπάει" κόκκινο, οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ είναι πλέον επιτακτικές. Από τις 4.500 μόνιμες θέσεις που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση να καλύψει πανελλαδικά, μέχρι τα τέλη Σπτεμβρίου είναι όπως όλα δείχνουν εφικτές μόνον οι 1100.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας, Π. Κουρουμπλή, και του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χ. Βερναδάκη, είχε ως αποτέλεσμα να δρομολογηθούν οι 1.100 αυτές προσλήψεις με τις μεγαλύτερες ανάγκες να υπάρχουν για ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών αλλά και παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις αυτές με κάποιους να προτιμούν την…χρονοβόρα διαδικασία του ΑΣΕΠ και άλλους να προκρίνουν ως πιο εφικτή, δεδομένων των συνθηκών στα νοσοκομεία, την διαδικασία επιλογής από τους επικουρικούς καταλόγους.

Πάντως, τεράστιες ανάγκες δεν έχουν μόνο τα νοσοκομεία αλλά και τα Κέντρα Υγείας και οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Οπότε είναι ανοιχτή η τοποθέτηση κάποιων εξ αυτών και σε άλλες μονάδες πλην των νοσοκομείων.