Έρχεται το πολυνομοσχέδιο με το μεγάλο «τσεκούρι» στον ΕΟΠΥΥ! Τι χάνουμε

  • Iatropedia
Στη βουλή φθάνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων όλες τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ. Τι θα χάσουν οι ασφαλισμένοι

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με λιγότερες διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και κουρεμένες νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να πορευτούν οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Η κυβέρνηση προκειμένου να λάβει τη δόση από την τρόικα προχωρά σε απίστευτο ψαλίδισμα των παροχών στους ασθενείς με την εισαγωγή κριτηρίων καταρχάς στις διαγνωστικές εξετάσεις και τις νοσηλείες στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ειδικότερα θα τεθούν κριτήρια ειδικά στις διαγνωστικές εξετάσεις αφού για κάθε ασθένεια θα προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός διαγνωστικών ελέγχων και μάλιστα σε μηχανήματα με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Επίσης σε ότι αφορά στις νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα και αυτές θα περιοριστούν καθώς προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες επιστροφή χρημάτων όταν θα ξεπερνιέται ένα συγκεκριμένο πλαφόν. Γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι και ο αριθμός των νοσηλευόμενων θα μειωθεί ώστε οι ιδιοκτήτες να μην καταβάλουν μεγάλα ποσά.

Από την άλλη η κυβέρνηση θα θέσει νέους όρους στους ελέγχους των δαπανών καθώς αναμένεται να προσληφθούν ιδιωτικές εταιρείες για να ελέγξουν λεπτομερώς όλα τα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ που φεύγουν τόσο για τους ασθενείς στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.