Έρχεται το ΠΕΔΥ με καθυστερήσεις και κενά! Πότε ανοίγουν τα πολυϊατρεία

  • Iatropedia
Χωρίς όλες τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών, αλλά και με ραντεβού που θα κλειστούν μετά από κάποιο διάστημα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το ΠΕΔΥ στην καλύτερη περίπτωση στις 20 Μαρτίου για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με πολλά προβλήματα και άρον άρον αναμένεται να ανοίξουν τα πολυιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ νυν ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα εντός της εβδομάδας. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και προβλέπεται και στο σχετικό νόμο στις 20 Μαρτίου οι μονάδες υγείας (κοντά στις 120 σε όλη τη χώρα) αναμένεται να επαναλειτουργήσουν για να δεχθούν τους ασφαλισμένους. Ωστόσο δε θα είναι …ρόδινα τα πράγματα καθώς με βάση τους μέχρι τώρα υπολογισμούς απουσιάζουν βασικές ειδικότητες ειδικά στην περιφέρεια.

Κι αν στην Αθήνα τα κενά μπορούν να συμπληρωθούν με τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς στις μικρές πόλεις προς ώρας αυτό μοιάζει μάλλον αδύνατο. Γι αυτό όπως υπολογίζουν οι αρμόδιοι περιφερειάρχες υγείας τα πρώτα ραντεβού χωρίς προκόμματα θα μπορέσουν να κλειστούν αρκετές ημέρες μετά το άνοιγμα του ΠΕΔΥ-ου.

Εξάλλου μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί ούτε οι απαραίτητες αποφάσεις σε ΦΕΚ για τη μετακίνηση του προσωπικού γι αυτό και πρόσφατα ο Α Περιφερειάρχης Υγείας με έγγραφο που είχε αποστείλει στον Άδωνι Γεωργιάδη σημείωνε ότι δεν είχαν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια γι αυτό και ο μισθός Απριλίου θα καταβληθεί με καθυστέρηση.

Μέχρι στιγμής αυτό που επιχειρείται στο στρατόπεδο του Άδωνι Γεωργιάδη στην οδό Αριστοτέλους είναι να καταγραφούν τα κενά σε ειδικότητες γιατρών ώστε να ξεκινήσει και η προκήρυξη για τους επικουρικούς γιατρούς ή να γίνουν νέες συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς.

Και εδώ όμως φαίνεται πως υπάρχει άλλο αγκάθι καθώς οι ιδιώτες συμβεβλημένοι γιατροί δε δέχονται παράταση των συμβάσεων αλλά διαπραγμάτευση και νέες με άλλους όρους.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι στο ΠΕΔΥ θα μεταφερθούν 4.983 άτομα μέσα σε αυτά 2.319 γιατροί που επέλεξαν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις κατά…πλουσιόπαιδων! Τι δηλώνει στο iatropedia μετά τα επεισόδια στο Imperial

Φοιτητές κατά Άδωνι στο Λονδίνο! Επεισοδιακή ομιλία στο Imperial (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται το ΠΕΔΥ με καθυστερήσεις και κενά! Πότε ανοίγουν τα πολυϊατρεία

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά «ράμπο» Υγείας! «Μαϊμού» τα πορίσματά σας…