Έρχεται το μεγάλο τσεκούρι στους φαρμακοποιούς! Τι ετοιμάζουν κυβέρνηση-τρόικα

  • Iatropedia
Νέες περικοπές έρχονται για τους φαρμακοποιούς καθώς κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν νέο τσεκούρωμα στο εισόδημα τους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ούτε οι φαρμακοποιοί δε θα γλιτώσουν τελικά μια νέα μείωση στα εισοδήματά τους, όπως άλλωστε και οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες, καθώς κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν να υλοποιήσουν το σχέδιο της μείωσης του ποσοστού κέρδους τους.

Αυτό που καιρό τώρα φοβάται ο κλάδος φαίνεται ότι τελικά δε θα αποφευχθεί. Οι δανειστές μας πιέζουν να μειωθεί το ποσοστό κέρδους από τα φάρμακα στο 15% από περίπου 23% που είναι σήμερα. Καιρό τώρα πίεζαν το υπουργείο Υγείας προς αυτή την κατεύθυνση.

Πλέον όμως όλα δείχνουν ότι τα πράγματα είναι οριακά και οι τροϊκανοί ζητούν να εφαρμοσθεί το μέτρο εντός του καλοκαιριού. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρούσε καιρό να αποφύγει αυτόν το σκόπελο καθώς μια τέτοια ρύθμιση θα τη βρει απέναντι στον κλάδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πρόσφατα οι φαρμακοποιοί δια των επίσημων Συλλόγων τους διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εάν δεν πληρωθούν τα χρέη των προηγούμενων μηνών.

Πολλοί εκτιμούν ότι η στάση αυτή του κλάδου υποκρύπτει ουσιαστικά της αντίσταση απέναντι στη μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15% αλλά και στο ενδεχόμενο να δοθούν συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά και ορισμένα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ακόμη και στα σούπερ μάρκετ.

Την Τετάρτη συνεδριάζουν τα όργανα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για να καθορισθεί η περαιτέρω στάση του κλάδου αλλά όλα δείχνουν ότι τελικά μάλλον δε θα «καεί» το χαρτί της απεργίας το οποίο πιθανώς θα χρησιμοποιηθεί ως καλύτερο διαπραγματευτικό μέσο.

Να σημειωθεί ότι Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου παραμένει ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου ο οποίος έχει διορισθεί στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίσιμη εβδομάδα για τον 12χρονο Ρώσο! Τι θα δοκιμάσουν οι γιατροί

«Ψαλίδι» κυβέρνησης στο ρευστό των γιατρών! Θα πάρουν χρήματα ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί;

Νέο κονδύλι για ΚΕΕΛΠΝΟ: Πόσα θα πάρει αναδρομικά;

Είστε σκράπες στα μαθηματικά; Ηλεκτροσόκ για να μάθετε!

Θυμός: Υγιές συναίσθημα ή απασφαλισμένη χειροβομβίδα; διαχειριστείτε τον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ