Έρχεται ψαλίδι κερδών για φαρμακοποιούς! Που καταλήγουν τρόικα-Βορίδης

  • Iatropedia
Δύσκολες μέρες για τα ελληνικά φαρμακεία φαίνεται ότι έρχονται το επόμενο διάστημα καθώς από τη μία η τρόικα επιμένει για μείωση του ποσοστού κέρδους ενώ από την άλλη ο Μάκης Βορίδης δε δείχνει να μπορεί να «κερδίσει» τους δανειστές μας στις θέσεις τους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δύσκολη φαίνεται πως είναι η μάχη Βορίδη-τροικανών για τη διατήρηση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών καθώς όλα δείχνουν πως πάντα στο τέλος περνά η άποψη των δανειστών.

Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ γραπτών συνομιλιών μεταξύ ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των ανθρώπων της τρόικας με βασικό αντικείμενο το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών.

Οι δανειστές μας επιμένουν πως θα πρέπει να τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί και από την άλλη η επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς δε φαίνεται να …περνά από τους σκληροτράχηλους τροικανούς.

Ο Μάκης Βορίδης με τη συμβολή των ειδικών συμβούλων του επί σειρά ημερών προσπαθεί να πείσει την άλλη πλευρά πως η μείωση στο 15% θα επιφέρει αλυσιδωτές συνέπειες στον κλάδο, χωρίς όμως να κατορθώνει να πείσει τους δανειστές.

Έτσι ο ίδιος εμφανίζεται πλέον να υποστηρίζει πως πρέπει να τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί δηλαδή ουσιαστικά να μειωθεί το κέρδος του κλάδου.

Βέβαια το ενδεχόμενο αυτό εκτός του ότι είναι κόκκινο πανί για τους φαρμακοποιούς είναι πιθανό να φέρει λουκέτο ειδικά στα μικρά φαρμακεία που δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα.

Να σημειωθεί ότι οι τροικανοί σε μια βροχή ανταλλαγής email με τον Μάκη Βορίδη επιμένουν πως το ποσοστό κέρδους του κλάδου θα πρέπει να μειωθεί στο 15% από 20% που είναι σήμερα.

Τα πράγματα ανετράπησαν την τελευταία στιγμή καθώς μέχρι πρόσφατα οι τροικανοί δε φαίνονταν να έχουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις στα σχέδια της κυβέρνησης η οποία θα καθήλωνε το κέρδος περίπου στο 17,5%.

Ωστόσο οι δραματικές συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και της άλλης πλευράς εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες ενώ οι τροικανοί που κανονικά αναμένονται στις αρχές Ιουλίου στη χώρα μας, δε σκοπεύουν να επισκεφθούν την οδό Αριστοτέλους εάν δεν επέλθει πρωτίστως γραπτή συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νοσοκομειακοί γιατροί: Φέρτε πίσω το μισθολόγιο μας! Τι θα ζητήσουν από Βορίδη

Ιδιώτες γιατροί για άλλους τρεις μήνες για ΕΟΠΥΥ! Που διαφώνησαν με Βορίδη

Νέες τιμές στα φάρμακα δια χειρός Βορίδη! Ποιος χάνει ποιος κερδίζει

Δύο ξένοι στο ίδιο υπουργείο! Στα μαχαίρια ακόμη Βορίδης -Γρηγοράκος για τις αρμοδιότητες