Έρχεται μίνι κινητικότητα και στους γιατρούς! Ποιοι θα αλλάξουν νοσοκομείο

  • Iatropedia
Το μεγάλο άγχος των εργαζομένων στα νοσοκομεία αποτελεί η κινητικότητα που θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στον Αύγουστο. Μέτρο όμως που όπως φαίνεται δε θα αφήσει ανεπηρέαστους και τους γιατρούς παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τις μετακινήσεις εντός του ΕΣΥ δε θα αποφύγουν τελικά και οι γιατροί με βάση το σχέδιο αναδιοργάνωσης των νοσοκομείων που έχει στα χέρια της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μπορεί οι εργαζόμενοι να μείνουν εκτός δουλειάς για περίπου δύο μήνες, όπως έχει διαβεβαιώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι γιατροί θα μείνουν στις θέσεις τους.

Από τα νοσοκομεία που θα αλλάξουν χαρακτήρα, το ιατρικό προσωπικό θα κατανεμηθεί σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα όπου υπάρχουν κενά. Αυτό σημαίνει πως οι γιατροί θα χρειαστεί να μείνουν για ελάχιστα 24ωρα εκτός ΕΣΥ και έως ότου ολοκληρωθεί η σύντομη γραφειοκρατική διαδικασία. Οι μετακινήσεις σε άλλο νοσοκομείο θα γίνουν σύμφωνα με τα κενά σε ειδικότητα που θα υπάρχουν στο σύστημα.

Βέβαια στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται ένας γιατρός να χρειαστεί να αλλάξει και τελείως περιοχή αλλά ακόμη και τομέα από όπου απασχολείται σήμερα.

Αυτό πάντως που επαναλαμβάνει συχνά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι πως οι γιατροί δε θα μπούνε σε διαθεσιμότητα.

Σε κατ ιδίαν συνομιλίες του Άδωνι Γεωργιάδη πάντως έχει διατυπωθεί πολλές φορές ότι το ιατρικό προσωπικό θα μετακινηθεί εσωτερικά από τα νοσοκομεία που θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου σε άλλα μεγαλύτερα. Άλλωστε οι μικροί υγειονομικοί σχηματισμοί που θα μείνουν δε θα περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων αφού έχει υπολογισθεί να εργάζονται μόνο οι βασικές ειδικότητες με λίγους νοσηλευτές και ελάχιστο διοικητικό προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα μέτρα στο ΕΣΥ δια χειρός Γερμανών! Τι οδηγίες θα δώσουν για νοσοκομεία -ΕΟΠΥΥ

Πως θα ενταχθούν στα νοσοκομεία οι καθηγητές που μετακινούνται. Όλο το σχέδιο

Τι είδε ο Άδωνις στη Ρόδο! Τι έγραψε στο Twitter

Ο χάρτης των επικίνδυνων περιοχών για τον ιό του Δυτικού Νείλου! Ποιες περιοχές κινδυνεύουν