Έρχεται καυτός Αύγουστος στην Υγεία! Πότε αλλάζουν νοσοκομεία-πότε φεύγουν οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Θα πάνε διακοπές οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και πιθανώς γυρίζοντας να βρούνε άλλο ΕΣΥ, καθώς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες αλλαγές από τον Αύγουστο. Τι θα αλλάξει άμεσα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι πρώτες αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία θα ξεκινήσουν εντός των ημερών με τους εργαζόμενους να είναι σε ανασφάλεια και ανησυχία για το ποιος θα μπει τελικά σε καθεστώς κινητικότητας.

Ήδη οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και έχουν στα χέρια τους τη λίστα με τα πρόσωπα που θα πρέπει να τεθούν για περίπου δύο μήνες εκτός ΕΣΥ και σε διαθεσιμότητα.

Περίπου 1230 άτομα είναι ήδη στη λίστα τα οποία και αναμένεται να επανενταχθούν στο σύστημα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου όπως διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε δομές που σήμερα υπάρχουν κενά και κυρίως όσοι προέρχονται από μικρά νοσοκομεία θα μεταφερθούν στα μεγαλύτερα στα οποία είναι ενταγμένα.

Ταυτόχρονα το σύστημα υγείας θα ενισχυθεί με διάφορες ιατρικές ειδικότητες καθηγητών (περίπου 1500 άτομα) που μπήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο οι προερχόμενοι από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να απορροφηθούν πιθανότατα αργότερα και προς το τέλος του χρόνου λόγο διαφορετικών διαδικασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δωρεάν τα πενταψήφια τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ για τους συνταξιούχους! Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος

Ανανεώνονται οι συμβάσεις 1000 συμβασιούχων γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Πότε υπογράφονται

Στο πόδι οι φαρμακοποιοί για το διευρυμένο ωράριο!

Από τα θρανία στα …νοσοκομεία! Γιατροί από την εκπαίδευση στην Υγεία. Όλο το σχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν