Έρχεται εμπάργκο από αύριο στα νοσοκομεία από τους προμηθευτές!

  • Iatropedia
Αν υλοποιήσουν τελικώς οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού την απειλή τους και σταματήσουν από αύριο να παραδίδουν τα υλικά τους στο ΕΣΥ, το μόνο βέβαιον είναι ότι ελάχιστα νοσοκομεία θα μπορούν σε λίγες ημέρες να λειτουργήσουν. Βέβαια όλοι έχουν απευθύνει έκκληση στον κλάδο να μην προχωρήσει στη διακοπή παράδοσης των προϊόντων του και να σεβαστεί τις δυσκολίες των ασθενών. Τώρα, αν οι προμηθευτές αποφασίσουν να σκεφτούν τους ασθενείς και όχι την τσέπη τους, παραμένει ακόμη ερώτημα ανοικτό.

Πάντως αν προχωρήσουν τότε από αύριο 5 Ιουνίου θα διακόψουν την παράδοση προϊόντων στο ΕΣΥ ξεκινώντας με 6 μεγάλα νοσοκομεία τα οποία τους χρωστούν και τα περισσότερα.

Μάλιστα στα 6 αυτά νοσοκομεία σκοπεύουν να μην παραδώσουν κανένα υλικό έστω κι αν πληρωθούν μετρητά.

Συγκεκριμένα ο σύνδεσμος ΠΑΣΥΠΙΕ που προμηθεύει τα νοσοκομεία με υγειονομικό υλικό όπως επιδεσμικό υλικό, σύριγγες μιας χρήσης, γάζες, γάντια, κλπ εξαιτίας των υπέρογκων χρεών ξεκινά “εμπάργκο” από την Τρίτη 5 Ιουνίου οπότε και θα παραδίδει υλικά σε όλα τα νοσοκομεία μόνο εάν πληρώνονται με μετρητά.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: “Κατόπιν της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι προμηθευτές Ιατρικών Ειδών, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο ενώ παράλληλα έχουν υποστεί τεράστιο ‘κούρεμα’ των ομολόγων τους, αναγκαστική ήταν η ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για παύση των επί πιστώσει παραδόσεων προς όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία αρχικά από την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012”.

Τα νοσοκομεία που θα “μπλοκαριστούν” πλήρως από τους προμηθευτές είναι :

1. Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

2. Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

3. Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

4. Γ.Ν.Α «ΣΩΤΗΡΙΑ»

5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Οι προμηθευτές απέστειλαν μάλιστα και επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, κ. Χρήστο Κίττα και κ. Χρήστο Γεραρή, επισημαίνοντας το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ