Επιβεβαιώνεται η ΕΙΝΑΠ: Μείωση στους μισθούς των διευθυντών ΕΣΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με το νόμο 4472/2017 (ΦΕΚ Α’74/19.5.2017) τροποποιήθηκε ο νόμος 4387/2016 του τ. υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και με τα άρθρα 138, 139 και 140 του νόμου 4472/2017 θεσπίστηκαν οι ρυθμίσεις του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου. Η κυβέρνηση εξέδωσε και συμπληρωματική εγκύκλιο με οδηγίες για την εφαρμογή του με όλους να μιλούν για αυξήσεις στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Εκτός από την ΕΙΝΑΠ που προειδοποιούσε να κρατούν "μικρό καλάθι".

Η ΕΙΝΑΠ έλεγε στα τέλη Σεπτεμβρίου:

«Η κυβέρνηση επαίρεται ότι δίνει αύξηση στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Δίνει ακαθάριστες αποδοχές από 100€ μέχρι 150€ ανά μήνα περίπου σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια –δηλαδή κάτω από 100€ καθαρά- και την ίδια ώρα έχει αυξήσει κατακόρυφα τη φορολογία εισοδήματος.

Στα εκκαθαριστικά των νοσοκομειακών γιατρών ο φόρος εισοδήματος έχει γίνει από τριπλάσιος έως τετραπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση;»…

Διαβάστε εδώ προηγούμενο ρεπορτάζ του iatropedia για το θέμα.

Αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι αυξήθηκαν οι μισθοί κατά Χ ευρώ αλλά αυξήθηκαν και οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 2Χ. Το αποτέλεσμα είναι μείωση μισθού κατά 150 ευρώ στους διευθυντές ΕΣΥ.

Δείτε παρακάτω παραδείγματα από πραγματικές μισθοδοσίες:

έγγραφο 2

έγγραφο 1

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν