Επιτυχία της 1ης νοσηλευτικής διημερίδας στην Ξάνθη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η πρώτη Νοσηλευτική Διημερίδα Μακεδονίας Θράκης με τίτλο "Η Νοσηλευτική στα Χρόνια της Κρίσης Θεμελιώνοντας Προκλήσεις για το μέλλον", σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, το 2ο Περιφερειακό Τμήμα Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).

Η ψυχή της εκδήλωσης, ή άλλως ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας της, η Διευθύντρια της Ν.Υ του Γ.Ν. Ξάνθης, κ. Παρασκευή Μητράκου – Γεωργίου και πρόεδρος της διημερίδας, μέσα από το σύντομο χαιρετισμό της ανέδειξε τις αρχές της ελεύθερης διακίνησης και ανταλλαγής των ιδεών και τόνισε την ανάγκη της αποκέντρωσης της νοσηλευτικής επιστημονικής γνώσης. Το κείμενο του χαιρετισμού της έχει ως εξής:

«Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γ.Ν. Ξάνθης με ιδιαίτερη τιμή και χαρά καλωσορίζει το 2ο Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και χαιρετίζει την πρωτοβουλία του για υλοποίηση της 1ης Νοσηλευτικής Διημερίδας Μακεδονίας – Θράκης, στην πόλη της Ξάνθης. Η Διημερίδα φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την απαρχή υλοποίησης σημαντικών επιστημονικών διεργασιών παρέχοντας τη δυνατότητα αποκέντρωσης της γνώσης της νοσηλευτικής, μέσα στα πλαίσια των αρχών της ΕΝΕ. Κινητήρια δύναμη της Διημερίδας θα αποτελέσει η διάθεση ανταλλαγής ιδεών και νοσηλευτικών εμπειριών. Σας προσκαλούμε για να προβληματιστούμε στις νέες προκλήσεις της Νοσηλευτικής Επιστήμης που εγείρονται σε εποχές κρίσης, όπως αυτές που ζούμε και μέσα από διάλογο και την ενεργή συμμετοχή στις εργασίες της Διημερίδας να προτείνουμε λύσεις, προσβλέποντας με αισιοδοξία στο αύριο».

Η εκδήλωση σημείωσε μια υψηλότατη επίδοση αναφορικά με την προσέλευση των νοσηλευτών αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας, μιας και από τη γραμματεία πέρασαν πάνω από 900 σύνεδροι για να παρακολουθήσουν τις υψηλού επιπέδου εργασίες που αποτελούσαν και το βασικό κορμό της διημερίδας.

Η άρτια διοργάνωση και η υποδειγματική διαχείριση όλων των απαιτητικών παραμέτρων της 1ης διημερίδας στην Ξάνθη, εκτός από τα εύσημα που πρέπει να απονεμηθούν στην οργανωτική επιτροπή και όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, επιφορτίζει τους εμπνευστές της με την υποχρέωση της θεσμοθέτησής της πλέον σε ετήσια βάση.