Επιτυχημένη η μεταμόσχευση νεφρού στον Γ.Σουφλιά

  • Iatropedia
Σε μεταμόσχευση νεφρού υπεβλήθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς με δότρια του οργάνου την αδελφή του.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και έγινε από τον διευθυντή – συντονιστή της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του νοσοκομείου Γεώργιο Ζαββό μαζί με τον διευθυντή Ιωάννη Μπόκο και την διευθύντρια αναισθησιολογικού Καλλιόπη Τσινάρη.

Ο κ.Σουφλιάς αναμένεται να νοσηλευθεί αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές ενώ και στη συνέχεια θα ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή ώστε να διατηρηθεί το όργανο και να μην απορριφθεί από τον οργανισμό.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε τον πρώην υπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του και να του ευχηθεί καλή ανάρρωση.

Την ώρα όμως που η μεταμόσχευση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι σώζει ζωές, η ελληνική πολιτεία δεν έχει φροντίσει να δημιουργήσει ικανοποιητικό αριθμό μεταμοσχευτικών κέντρων ώστε να μη χάνονται όργανα από δωρητές, γεγονός που καταγγέλλει και ο ίδιος ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Αναστάσιος Χατζής .