Επίθεση με βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες: Στο «Λαϊκό» νοσοκομείο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Στο Λαϊκό Νοσοκομείο βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας των 7 Μητροπολιτών, που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από Ιερέα το απόγευμα της Τετάρτης (23/6) στην Ιερά Μονή Πετράκη.

Όταν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προχώρησε σε δηλώσεις συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή με το ΕΚΑΒ που έσπευσε στη Μονή Πετράκη.

Επτά Μητροπολίτες νοσηλεύονται στο «Λαϊκό», οι 4 πιο ελαφρά θα παραμείνουν εδώ και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ και οι άλλοι δύο Μητροπολίτες, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γ. Γεννηματάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, πόσοι από τους Αρχιερείς βρίσκονται σε σοβαρότερη κατάσταση, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες ιατρικής φύσεως.

«Νομίζω ότι τα Νοσοκομεία και η Υγειονομική Περιφέρεια, σωστά και οργανωμένα, όταν θα υπάρχει λόγος θα εκδώσουν ιατρικό ανακοινωθέν. Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο Υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας. Επαναλαμβάνω, είναι πρωτόγνωρο γεγονός, τραγικό γεγονός. Εμείς αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί», κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.