Επιτελική συνάντηση της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη στα γραφεία της UNESCO στο Παρίσι

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επίσημη συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Audrey Azoulay είχε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και συναντήσεων που έχει η κυρία Βαρδινογιάννη με επιτελικά στελέχη του Οργανισμού αλλά και με διεθνείς προσωπικότητες για την οργάνωση και τον προγραμματισμό του ανθρωπιστικού της έργου, ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Κατά την συνάντηση, οι δύο κυρίες είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν απολογισμό του έργου της UNESCO για το 2018 καθώς και να θέσουν τις προτεραιότητες για το 2019, ενώ η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε ότι παραμένει προσηλωμένη στους στόχους και τα ιδανικά της UNESCO για την εγκαθίδρυση της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς μέσα από την παιδεία και τον πολιτισμό.

«Η αποστολή μας, μέσα από την UNESCO, για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου είναι ένα διαρκές καθήκον.  Ήδη έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο και έχουμε επιτύχει πολλά.  Πιστεύω, παρόλ΄ αυτά, ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα που πρέπει να γίνουν.  Για αυτό τον λόγο πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε να παραδώσουμε έναν δικαιότερο κόσμο στις νέες γενιές», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της συνάντησής τους οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Azoulay προγραμμάτισαν μία σειρά από δράσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με επίκεντρο την παιδεία και την νέα γενιά.