Επιστρέφουν 25 δις ευρώ οι μαϊμού ανάπηροι!

  • Iatropedia
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 2,5 δισ. ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν όσοι παράνομα εισέπρατταν επιδόματα τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Αυτό είναι και το ποσό που θα διεκδικήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, δεδομένου ότι επί σειρά ετών οι μαϊμού ανάπηροι λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα με το κράτος να …σφυρίζει αδιάφορα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή ο Υπουργός Εργασίας σημείωσε επίσης ότι ειδικά τα προνοιακά επιδόματα έχουν δοθεί χωρίς γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής, αλλά με απλή γνωμάτευση γιατρού ή ακόμη και χωρίς γνωμάτευση, αλλά με απόφαση της αρμόδιας αρχής όπως η Νομαρχία ή ο Δήμος.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε και στις συντάξεις θανόντων που ελάμβαναν παράνομα συγγενείς τους, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι υπηρεσίες δεν είναι εύκολο να εντοπίσουν ποιος από τους συγγενείς των θανόντων έπαιρνε τη σύνταξή τους.

Όμως όπως διαβεβαίωσε μετά από έρευνα θα αναζητηθούν και θα βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής 40.000 άνθρωποι φέρονται να έχουν εισπράξει παράνομα επιδόματα καθώς δεν προσήλθαν καν να απογραφούν, ενώ εκτιμάται από το υπουργείο Υγείας ότι ο αριθμός μπορεί και να διπλασιασθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν