Επιστολή Λουράντου προς Σαμαρά: «Μην υπουργοποιήσετε το Λοβέρδο. Είναι νεκροθάφτης της Υγείας»!

  • Iatropedia
Λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα ονόματα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΦΣΑ) της Αθήνας… χτυπά και πάλι με αφορμή πληροφορίες που θέλουν τον Ανδρέα Λοβέρδο να επιστρέφει στο υπουργείο Υγείας. Με επιστολή του στον Αντώνη Σαμαρά ζητά να μην υπουργοποιηθεί ξανά ο Ανδρέας Λοβέρδος κοσμώντας τον με τα δέοντα …επίθετα.

Την άμεση και έντονη αντίδραση του προέδρου του ΦΣΑ Κώστα Λουράντου προκάλεσαν οι φήμες που ήθελαν τον Ανδρέα Λοβέρδο να επανακάμπτει στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ.Λουράντος με σημερινή του επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ και εντολοδόχο πρωθυπουργό επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών δεδομένου ότι ο κ.Λοβέρδος έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για την εφαρμογή του μνημονίου ενώ είναι γνωστός και με το προσωνύμιο…. «Ο νεκροθάφτης της Υγείας». Αφήνει μάλιστα αιχμές ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις του κλάδου εάν συμβεί κάτι τέτοιο.

Τι ακριβώς λέει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών στην επιστολή του;

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Από πληροφορίες που λαμβάνουμε, διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν πιέσεις για υπουργοποίηση εκ νέου του κ. Λοβέρδου στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα ξεσήκωνε, όλον τον Υγειονομικό Κλάδο, αφού είναι γνωστό ότι ο κ. Λοβέρδος, υπέρμαχος της μνημονιακής πολιτικής, υπερβάλλοντας σε ζήλο ακόμα και την Τρόικα, κατέστρεψε στη θητεία του κάθε τι που αφορούσε τον κλάδο μας. Είναι σε όλους γνωστό το προσωνύμιο του ως «Νεκροθάφτης της Υγείας».

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, η συνέχιση του «έργου» του θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις, τουλάχιστον στο χώρο των φαρμακοποιών, οι οποίοι έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τις εφευρέσεις και τις εμμονές του.

Επιφυλάσσομαι για τις αντιδράσεις αυτές, οι οποίες ενδεχομένως να μην μπορούν να ελεγχθούν».

Στο μεταξύ ο ΦΣΑ αποφασίζουν σήμερα για τις κινητοποιήσεις του.

Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση το απόγευμα. Εξάλλου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τους περισσότερους Συλλόγους της χώρας και συνεχίζει τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί θα θέσουν στη συνέλευσή τους εκ νέου τα δεδομένα καθώς η αλλαγή της κυβέρνησης, τους κάνει να πιστεύουν ότι θα επέλθει -αν όχι η αποπληρωμή των οφειλών -τουλάχιστον ο συμψηφισμός με τις φορολογικές τους εκκρεμότητες.