Επίσκεψη Κικίλια στο «Γ.Γεννηματάς»: Βολές για τους ιδιώτες γιατρούς πριν την επιστράτευση

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Το νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματάς επισκέφθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (20/3) ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. "Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη", δήλωσε πριν αποχωρήσει, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους ιδιώτες γιατρούς, που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την επίσκεψη του στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς, που περνά μία ακόμη πολύ δύσκολη εφημερία λόγω της έξαρσης της πανδημίας στην Αττική, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι βρήκε όλους τους γιατρούς στις θέσεις τους:

«Όπως βλέπετε είναι όλοι εδώ: Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη. Χθες, στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συγκλονιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνουν και να πω ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς».

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ’ όλα: «Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ’ όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο».

Κλείνοντας ο υπουργός Υγείας καταφέρθηκε εναντίον των ιδιωτών γιατρών, που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του κορονοϊού στο πλευρό των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ:

«Τέλος, θέλω να πω ότι δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη», δήλωσε.