Επικίνδυνες σιλικόνες: Τι λέει στο iatropedia ένας από τους γιατρούς που τις χρησιμοποίησε!

  • Iatropedia
Αφαιρεί σταδιακά όλα τα ύποπτα επιθέματα σιλικόνης που έχει εμφυτεύσει σε ασθενείς του ο πλαστικός χειρουργός Στρατής Γαβριήλ που είναι ένας από τους πλαστικούς χειρουργούς που χρησιμοποίησαν το ύποπτο υλικό. Επισημαίνει πάντως ότι δεν έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι τα συγκεκριμένα υλικά είναι επικίνδυνα έστω κι αν περιέχουν βιομηχανική σιλικόνη.

«Έχω τοποθετήσει τις συγκεκριμένες σιλικόνες σε 17 γυναίκες. Οι 14 έχουν ήδη ενημερωθεί ενώ τις τρεις τις αναζητώ. Στις δύο περιπτώσεις το υλικό έχει ήδη αφαιρεθεί» λέει χαρακτηριστικά στο iatropedia πλαστικός χειρουργός Στρατής Γαβριήλ και συμπληρώνει: «Με βάση τις τώρα πληροφορίες πρέπει να έχουν εμφυτευθεί συνολικά στη χώρα σε περίπου 50 γυναίκες καθώς εισήχθησαν στην Ελλάδα το 2009 και το σκάνδαλο εκδηλώθηκε το 2010.Ήταν πολύ καλά επιθέματα καθώς είχαν πολύ καλό σχήμα και το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.Αφαίρεσα το υλικό ήδη στις δύο και προοδευτικά θα αφαιρεθεί από όλες».

Ο πλαστικός χειρουργός πάντως δε φαίνεται να ανησυχεί για τις συνέπειες καθώς όπως υπογραμμίζει: «Θεωρώ ότι δεν κινδυνεύουν στην πραγματικότητα καθώς δεν ξέρουμε αν περιέχουν βιομηχανική σιλικόνη αφού η εταιρεία έβαλε σε κάποια μόνο και όχι σε όλα τα προϊόντα. Αλλά βέβαια επειδή η εταιρεία έκλεισε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς.

Όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα αν το ένθεμα δε «σκάσει» και δεν έρθει σε επαφή η βιομηχανική σιλικόνη με το σώμα. Άρα οι γυναίκες πρέπει να κάνουν έναν έλεγχο εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.Ωστόσο δεν είναι δόκιμο να έχει μια γυναίκα ένα τέτοιο άγχος γι αυτό και τα αφαιρούμε. Και να «σκάσει» όμως η σιλικόνη δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον οργανισμό».

Σε ότι αφορά στα έξοδα της αφαίρεσης ο κ.Γαβριήλ επισημαίνει ότι το λάθος ανήκει στην εταιρεία PIP και όχι στο γιατρό και γι αυτό δυστυχώς τα έξοδα πρέπει να επωμισθεί η ασθενής έστω κι αν ο γιατρός για ηθικούς λόγους δε θα λάβει αμοιβή και θα φροντίσει να εξασφαλίσει τις χαμηλότερες τιμές στην κλινική όπου θα γίνει η επέμβαση.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο http://www.sgabriel.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

σύγχυση με τις επικίνδυνες σιλικόνες-για 105 ενθέματα μιλά τώρα το υπουργείο υγείας

αποκάλυψη iatropedia: 105 ελληνίδες με επικίνδυνες σιλικόνες στήθους

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του ΣΤΗΘΟΥΣ στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

τι μπορεί να προκαλέσει η ακατάλληλη σιλικόνη- τι λένε οι γιατροί