Επιδόματα «καθαρά» και χωρίς φορολογία για τους νοσοκομειακούς γιατρούς! Τι θα διεκδικήσουν

  • Iatropedia
Δικαιωμένοι βγαίνουν από τη δικαστική οδό οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) σχετικά με το πώς πρέπει να λαμβάνουν τα επιδόματά τους.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη φορολόγηση των επιδομάτων βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια που λαμβάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ, όπως γνωστοποίησε η ΟΕΝΓΕ.

Μάλιστα το 2012, το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση της μηνιαίας αποζημίωσης που χορηγείται στους γιατρούς του ΕΣΥ για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για συμμετοχή σε συνέδρια. Όμως, λόγω της αντισυνταγματικότητας, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ προς οριστική κρίση.

Η Ολομέλεια συνταυτίστηκε με τις απόψεις του Τμήματος, κρίνοντας ότι τα επιδόματα δίνονται για κάλυψη πρόσθετων δαπανών στις οποίες οι γιατροί υποβάλλονται και οι οποίες από τη φύση τους κρίνονται από τον νομοθέτη αναγκαίες προς εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Η φορολόγηση των επιδομάτων κρίθηκε έτσι αντισυνταγματική σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 78 του Συντάγματος και του άρθρου 4 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Έτσι πλέον οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) θα διεκδικήσουν άμεσα τα επιδόματα να καταβάλλονται «καθαρά» και χωρίς περικοπές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και «θα το θέσει άμεσα και στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, απαιτώντας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διοίκηση ΕΚΑΒ για…κοπανατζήδες: «Δεν είναι όλοι ίδιοι»!

Μόνο στο iatropedia: Έρχεται ο «Μεγάλος Αδερφός» για τα φακελάκια στο ΕΣΥ! Πως θα ελέγχονται

Υπό διάλυση τα νοσοκομεία της περιφέρειας! Βροχή παραιτήσεων από γιατρούς

Απίστευτο: Μαύρα παζάρια και με εμβόλια! Οι προειδοποιήσεις των φαρμακοποιών