Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας: Πώς διαμορφώνεται μετά την αύξηση, για όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία (αναλυτικοί πίνακες)

  • Γιάννα Σουλάκη
επίδομα
Από 70 έως 200 ευρώ μηνιαίως διαμορφώνεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά την αύξηση που προβλέπει το ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (21/4). Επίσης, διευρύνονται οι δικαιούχοι - εργαζόμενοι στην Υγεία. Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες.

Η αύξηση στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας -ένα αίτημα χρόνων των εργαζόμενων στην Υγεία- έγινε νόμος του κράτους την περασμένη Παρασκευή (21/4). Σε αυτό εντάχθηκαν μάλιστα και επιπλέον κατηγορίες εργαζομένων (εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες, νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, βρεφοκόμοι, παιδοκόμοι, φύλακες, νυχτοφύλακες κ.α.).

Δείτε επίσης: Πλεύρης: Aυξήθηκαν οι δικαιούχοι του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας – Δείτε το ΦΕΚ

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), είχε υπογραφεί αρχικά τον περασμένο Φεβρουάριο από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, αλλά καθυστέρησε να πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες από συνδικαλιστικούς φορείς για λάθη και παραλήψεις.

Τα σχετικά αιτήματα που έλαβε στο γραφείο του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τα προώθησε προς ικανοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα θα καταβληθεί αναδρομικά από  1.1.2023.

Δείτε επίσης: Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ΕΣΥ: Επιπλέον 960 έως 2.400 ευρώ ετησίως – Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας: Αναλυτικά όλα τα ποσά

Στον παρακάτω πίνακα, τον οποίο επεξεργάστηκαν οι ygeionomikoi.gr, μπορείτε να δείτε πως διαμορφώνεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  για εργαζόμενους στα δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.) των Δ.Υ.ΠΕ., στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.), στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (Ε.Κ.Α.), μετά από τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 2611/21-4-2023.

Μπορείτε να δείτε επίσης στη δεύτερη στήλη ποιο ποσό επιδόματος ελάμβαναν με την ΚΥΑ του ΦΕΚ Β 465/24-2-2012, και ποια είναι η διαφορά (τρίτη στήλη):