Επιχειρηματική κίνηση Ματ σήμερα – Το ΥΓΕΙΑ στα χέρια του CVC Capital Partners

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα έγινε η μετάβαση του 70,38% του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ στο CVC Capital Partners. Η αξία των συναλλαγών έφτασε στα 204,4 εκατ. ευρώ, με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται στην τιμή των 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

Και κάπως έτσι, το CVC Capital Partners γίνεται ο «μεγάλος παίχτης» στην αγορά της ιδιωτικής υγείας καθώς μετά την εξαγορά του ΥΓΕΙΑ, κατέχει επίσης το νοσοκομείο Metropolitan και το Iaso General που μετονομάστηκε σε Metropolitan General και βέβαια το 20% περίπου των ιδιωτικών κλινών στη χώρα!

Σε σύνολο 15.000 κλινών σε όλη την Ελλάδα, ο Όμιλος Υγεία διαθέτει 1.261 κλίνες και 52 χειρουργικές αίθουσες, συμπεριλαμβανομένης και μονάδας στα Τίρανα. Αλλά βέβαια στον Όμιλο ανήκουν τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, με 459 και 100 κλινών αντίστοιχα ενώ 239 κλίνες διαθέτει το Metropolitan General και άλλες 300 κλίνες το Metropolitan.

Το 2016, Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ΥΓΕΙΑ έφτασαν τα 206 εκατ. ευρώ, ο κύκλος εργασιών του Metropolitan εκτιμάται σε 90 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του Ιασώ General αγγίζουν τα 32 εκατ. ευρώ (οικονομική χρήση του 2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν